Fonduri europene pentru Spitalul Județean și pentru cel din Târgu Bujor

Fonduri europene pentru Spitalul Județean și pentru cel din Târgu Bujor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, a semnat marți, 14 martie, două contracte de finanțare pentru Ambulatoriile de Specialitate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Ap. Andrei" și de la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, în valoare de aproape 16 milioane de lei, cu finanțare prin PNRR.

"Cele mai mari investiții vor fi realizate în vechea clădire a Ambulatoriului Spitalului Județean, unde vom moderniza mai multe cabinete, de la schimbatul ușilor și geamurilor, la reabilitarea instalației electrice și montarea unor sisteme de tratare a aerului. Mai mult, vom crea spații medicale noi pentru oncologia medicală, tratamentul litiazei renale cu ajutorul ultrasunetelor și pentru investigații endoscopice. De asemenea, vor fi achiziționate sute de echipamente medicale și piese de mobilier. Vorbim de aparate moderne de anestezie pentru sălile de operație, de sisteme performante pentru investigații endoscopice, unituri dentare și ORL, echipamente de dezinfecție, aparate pentru tratarea varicelor, sisteme de detectare precoce a cancerului bucal, precum și containere pentru sterilizarea truselor individuale", a precizat președintele CJ.

De asemenea, au fost obținute fonduri și pentru dotarea cabinetului ORL din cadrul Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Târgu Bujor. Aici există deja în implementare un alt proiect cu fonduri europene, prin care se vor achiziționa 180 de echipamente medicale pentru toate celelalte cabinete ale Ambulatoriului.

Citit 1963 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2023 11:48

1 comentariu

  • postat de Fotbalistul
    Joi, 16 Martie 2023 07:11
    86.124.200.***
    Firmele de construcții de la Piatra Neamț care lucrează la Centura Orașului ....
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.