Sediul Ambulanței Tecuci va fi reabilitat cu fonduri europene

Sediul Ambulanței Tecuci va fi reabilitat cu fonduri europene
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Sediul Ambulanței din Tecuci va intra într-un amplu program de modernizare și reabilitare, o hotărâre în acest sens fiind aprobată luni, 15 ianuarie, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean (CJ) Galați. Investiția, în valoare totală de aproape 2,9 milioane de lei, va fi realizată cu fonduri europene, printr-un proiect depus pe Programul Regional (Regio) Sud-Est 2021-2027.

Actualul imobil în care funcționează serviciul de Ambulanță Tecuci a fost construit în urmă cu aproape 70 de ani și are nevoie de un program de reabilitare de anvergură, care să îl aducă la standardele actuale atât din punct de vedere tehnic, cât și al condițiilor de furnizare a serviciilor medicale de urgență.

”Este o clădire cu un singur etaj, cu o suprafață desfășurată de peste 360 de mp, la care nu s-a mai intervenit de zeci de ani. Este nevoie de intervenții foarte ample acolo – începând de la consolidare și recompartimentarea clădirii, reabilitarea termică și eficiența energetică, rețeaua de utilități etc. Pentru a realiza toate acestea am identificat o axă de finanțare special dedicată îmbunătățirii eficienței energetice a clădirilor publice, prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027, care ne permite să derulăm această investiție, în valoare de 2,9 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă este de peste 1,8 milioane de lei”, a precizat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Consilierii județeni au aprobat, în ședința din 15 ianuarie, indicatorii investiției, în vederea definitivării procedurilor de semnare a contractului de finanțare și demararea lucrărilor.

Din punct de vedere tehnic, reabilitarea sediului Ambulanței Tecuci va cuprinde, printre altele, următoarele obiective: reabilitarea termică a elementelor de construcție; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile (panouri solare, pompe de căldură etc.), sisteme de management energetic integrat al clădirilor (BMS) în vederea monitorizării și menținerii indicatorilor privind consumurile și emisiile; reabilitarea și modernizarea sistemelor electrice și de iluminat, recompartimentarea și consolidarea clădirii serviciului de Ambulanță, refacerea și reconfigurarea pentru creșterea eficienței energetice, creșterea accesibilității și siguranței în exploatare a imobilului.

Citit 2440 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2024 07:38

1 comentariu

  • postat de Ion
    Marți, 16 Ianuarie 2024 07:59
    82.79.117.***
    Are autorizatie ISU???
    0
    9

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.