BILA ALBĂ/ BILA NEAGRĂ - Fugăriţi de câini, găsim scăparea în cultură

BILA ALBĂ/ BILA NEAGRĂ - Fugăriţi de câini, găsim scăparea în cultură
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Bila neagră administraţiei locale pentru modul în care a înţeles ea să rezolve problema maidanezilor în ultimii ani. Cu toate că avem peste 10.000 de câini pe străzi, numărul padocurilor nu a crescut considerabil şi nici sterilizare nu s-a făcut. Din două proiecte care aveau ca scop reducerea numărului de maidanezi, municipalitatea nu a reuşit să deruleze niciunul. Nici câinii de rasă comună cu stăpân nu au fost sterilizaţi, astfel încât plimbările acestora să nu se lase cu alţi pui de canine pe străzi, nici abandonul nu a reuşit să fie ţinut în frâu, iar legea care permitea eutanasierea câinilor fără stăpân a rămas în aer odată cu suspendarea normelor de aplicare a acesteia. Numărul adopţiilor a fost sub numărul câinilor strânşi de pe străzi. Pe parcursul anului 2014 au fost capturaţi şi transportaţi în adăposturile publice 3.350 de câini fără stăpân şi doar 640 câini au fost adoptaţi.
Singura parte bună a Galaţiul nu rămâne decât mişcarea culturală, în rest fiind prăpăd. Copacii sunt prinşi în cauciuc, viaductul a fost redeschis după doi ani de zile doar cu o peticeală. Însă, ne spălăm cu viaţă culturală weekend după weekend. Nu e rău, evident. Ba, chiar ar putea fi o atracţie, pentru oraşele vecine, din acest punct de vedere, dacă festivalurile devin din ce în ce mai puternice şi nu se renunţă la ele. Acum o săptămână am avut festival de rock, weekend-ul acesta am avut festival de folk. Mircea Rusu, Mircea Vintilă, Zoia Alecu, Marius Baţu au fost la Galaţi. Cine ştie, în câţiva ani, poate vom fi un punct major pe harta evenimentelor culturale şi românii de pretutindeni vor avea, în sfârşit, un motiv să viziteze Galaţiul. O bilă albă pentru perspectivă.

Citit 26549 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 16:35

4 comentarii

 • postat de lala
  Luni, 04 Aprilie 2016 10:54
  5.2.205.***
  Chiar si asa cei care ar trebui sa vegheze la integritatea cetatenilor, nu o fac deoarece nici macar nu iau in considerare solicitarile acestora.
  In nenumarate randuri cetatenii de pe strada Muzicii , din Galati, au solicitat atat Serviciului Public pentru gestionarea cainilor fara stapan, din cadrul Ecosal cat si Primariei Galati , strangerea acestor caini de pe strazi, dar nimeni nu s-a mobilizat in acest sens.
  3
  7
  Raportează
 • postat de x
  Luni, 23 Noiembrie 2015 16:44
  89.137.139.***
  legi , legi , dezbateri , activitati pentru stringere de fonduri ,organizate de diversi , care au inceput sa i-si creasca ligioanele si in scara blocurilor
  3
  5
  Raportează
 • Vineri, 03 Iulie 2015 19:58
  89.105.194.***
  Romania = Congo ! Ce sa fac va fratilor daca nu iesiti in strada la protest !! Rominu invatat sa sufere ca un sclav !
  2
  11
  Raportează
 • postat de Nu functioneaza
  Vineri, 03 Iulie 2015 13:12
  188.26.241.***
  Un fas imens cu sterilizarea, chiar daca s-ar fi facut, deoarece:
  1. masa de caini din teritoriu s-ar fi inmultin continuu prin abandon
  2. abandonul nu poate fi oprit, lectie pe care o invatam de la tari ca Franta sau Marea Britanie. Romania nu a inventat nici apa calda si nici abandonul animalelor. Toate tarile europene au o rata anuala a abandonului, insa aleg sa nu creasca aceste animale pe strada. A-ti pune la punct o strategie pe ideea ca de maine abandonul dispare ca prin farmec e ca si cum ai desfiinta legislatia privitoare la furt pe motiv ca de maine toti cetatenii ar deveni atat de morali incat n-ar mai fura. E o utopie.
  3. sterilizarea nu poate sterge instinctul teritorial al animalelor. Aceste animale vor continua sa-si marcheze teritoriul si sa-l apere de intrusi. Un stat este dator prin Constitutie sa vegheze la integritatea cetatenilor sai.
  4
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.