Cele mai căutate joburi în ultimele trei luni: Care au fost domeniile în care românii au vrut un loc de muncă

Cele mai căutate joburi în ultimele trei luni: Care au fost domeniile în care românii au vrut un loc de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele mai multe aplicaţii primite, în raport cu numărul de anunţuri de angajare publicate, sunt pentru domeniile secretariat şi publicitate, în perioada august-octombrie 2011.
Cu cât raportul dintre numărul de CV-uri trimise şi numărul de joburi este mai mare, cu atât interesul pentru un domeniu este mai mare, se arată într-un comunicat de marţi remis de Myjob.ro.
Domeniile pentru care românii au manifestat cel mai mare interes în perioada august-octombrie 2011, chiar dacă nu au existat un număr de locuri de muncă vacante pe măsura numărului de aplicaţii, au fost secretariat, publicitate/PR, alimentaţie/comerţ, contabilitate şi distribuţie, potrivit sursei citate.
Prin comparaţie, acest top al interesului faţă de anumite domenii arăta astfel, în aceeaşi perioadă din 2010: secretariat, contabilitate, resurse umane, telecomunicaţii şi customer support, conform statisticilor Myjob.ro.
Faţă de anul trecut, interesul pentru locurile de muncă în domeniul secretariat a crescut cu 24,5 la sută. În publicitate/PR numărul de locuri de muncă a scăzut cu 7 la sută în perioada analizată din 2011 faţă de anul precedent, iar aplicaţiile trimise au crescut cu 15 la sută, raportat la numărul de joburi. Pentru domeniul contabilitate şi-au manifestat interesul cu o cincime mai multe persoane (19,5 la sută) în august-octombrie 2010 faţă de perioada similară din 2011.
În ceea ce priveşte raportul pe sexe, femeile sunt mai interesate decât bărbaţii să se angajeze în 2011 (56 la sută faţă de 44 la sută), în timp ce în 2010 raportul era uşor inversat: 51 la sută dintre aplicaţii erau în rândul bărbaţilor, faţă de 49 la sută femei care îşi căutau un loc de muncă pe site-ul Myjob.ro.

Citit 2526 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.