Studiu: Aproape 70% dintre români consideră că este foarte greu să găsească un loc de muncă

Studiu: Aproape 70% dintre români consideră că este foarte greu să găsească un loc de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape 70% dintre români sunt de părere că, în prezent, este foarte greu să găsească un loc de muncă, majoritatea lor considerând că există foarte puţine opţiuni în alegerea unei slujbe, arată studiul Reveal Marketing Research, dat publicităţii în cadrul Bucharest Forum


Potrivit cercetării, 68,2% dintre români au o percepţie negativă cu privire la posibilităţile de angajare existente în acest moment pe piaţa muncii. Rezultatele studiului fac parte din raportul ConfidenceIndex, lansat joi de către Bucharest Forum şi Reveal Marketing Research.

ConfidenceIndex este, potrivit realizatorilor, un raport complex ce măsoară gradul actual de încredere a românilor şi aşteptările lor cu privire la situaţia economică, condiţiile actuale de angajare pe piaţa muncii şi situaţia economică a gospodăriei proprii. Totodată, acesta este un raport lunar ce are la bază o analiză a indicatorilor menţionaţi anterior şi oferă suplimentar informaţii despre percepţia, atitudinea şi intenţia viitoare de achiziţie a consumatorilor în diferite domenii de piaţă.

Studiul arată că, deşi România înregistrează una dintre cele mai mici rate de şomaj din Europa, cu o valoare medie de 7,1% în primele nouă luni ale anului curent, respondenţii spun, totuşi, că sunt puţine locuri de muncă. Potrivit cercetării, mai puţin de 10% dintre români (8,9%) sunt mulţumiţi de numărul locurilor de muncă disponibile.

În ceea ce priveşte evoluţia pieţei muncii în următoarele trei luni, românii par să fie mai optimişti: 11,2% dintre aceştia apreciază o creştere a ofertei de locuri de muncă, arată acelaşi studiu.

Colectarea datelor pentru ConfidenceIndex s-a realizat în perioada 29 - 31 octombrie, pe un eşantion de 1.200 persoane de peste 18 ani, reprezentativ la nivel urban şi rural. Studiul se va desfăşura lunar, totalizând 14.400 de respondenţi anual. Marja de eroare calculată este de +/- 2,84%.

Citit 1681 ori Ultima modificare Vineri, 09 Noiembrie 2012 15:45

2 comentarii

 • postat de Invingatorul de prejudecati
  Joi, 14 Februarie 2013 11:03
  Trebuie sa ne reprofilam . De aceia trebuie sa fim receptivi la ce cere piata . Exista si alte locuri de munca in sfera serviciilor , dar multi le refuza . Dece sa nu intrati intr-o activitate de MLM . Eu am facut-o caci nimeni nu ma angaja, deoarece NU eram tanar . Mi-am continuat si vechimea in munca si am acum un loc de munca stabil .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Florin
  Vineri, 01 Februarie 2013 19:42
  INS: Numărul şomerilor a ajuns la 661.000 de persoane în decembrie

  Rata şomajului în formă ajustată sezonier s-a redus în decembrie cu 0,2 puncte procentuale faţă de luna anterioară, la 6,5%, iar comparativ cu decembrie 2011 este în scădere cu un punct, numărul şomerilor în vârstă de 15-74 ani ajungând la 661.000 de persoane, potrivit datelor anunţate de INS

  În decembrie 2012 în România erau 661.000 de şomeri, faţă de 674.000 în noiembrie şi 751.000 în decembrie 2011.

  Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 0,9 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 6,9% în cazul persoanelor de sex masculin şi 6,0% în cazul celor de sex feminin).

  Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,1% pentru luna decembrie 2012 (5,5% în cazul bărbaţilor şi 4,5% în cel al femeilor).

  Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 71,8% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna decembrie 2012.

  Datele se referă la şomajul definit de Biroul Internaţional al Muncii (BIM). Potrivit acestuia, şomerii sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan trei condiţii - nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, respectiv au căutat activ un loc de muncă în decursul ultimelor patru săptămâni.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.