Studiu: Aproape 70% dintre români consideră că este foarte greu să găsească un loc de muncă

Studiu: Aproape 70% dintre români consideră că este foarte greu să găsească un loc de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape 70% dintre români sunt de părere că, în prezent, este foarte greu să găsească un loc de muncă, majoritatea lor considerând că există foarte puţine opţiuni în alegerea unei slujbe, arată studiul Reveal Marketing Research, dat publicităţii în cadrul Bucharest Forum


Potrivit cercetării, 68,2% dintre români au o percepţie negativă cu privire la posibilităţile de angajare existente în acest moment pe piaţa muncii. Rezultatele studiului fac parte din raportul ConfidenceIndex, lansat joi de către Bucharest Forum şi Reveal Marketing Research.

ConfidenceIndex este, potrivit realizatorilor, un raport complex ce măsoară gradul actual de încredere a românilor şi aşteptările lor cu privire la situaţia economică, condiţiile actuale de angajare pe piaţa muncii şi situaţia economică a gospodăriei proprii. Totodată, acesta este un raport lunar ce are la bază o analiză a indicatorilor menţionaţi anterior şi oferă suplimentar informaţii despre percepţia, atitudinea şi intenţia viitoare de achiziţie a consumatorilor în diferite domenii de piaţă.

Studiul arată că, deşi România înregistrează una dintre cele mai mici rate de şomaj din Europa, cu o valoare medie de 7,1% în primele nouă luni ale anului curent, respondenţii spun, totuşi, că sunt puţine locuri de muncă. Potrivit cercetării, mai puţin de 10% dintre români (8,9%) sunt mulţumiţi de numărul locurilor de muncă disponibile.

În ceea ce priveşte evoluţia pieţei muncii în următoarele trei luni, românii par să fie mai optimişti: 11,2% dintre aceştia apreciază o creştere a ofertei de locuri de muncă, arată acelaşi studiu.

Colectarea datelor pentru ConfidenceIndex s-a realizat în perioada 29 - 31 octombrie, pe un eşantion de 1.200 persoane de peste 18 ani, reprezentativ la nivel urban şi rural. Studiul se va desfăşura lunar, totalizând 14.400 de respondenţi anual. Marja de eroare calculată este de +/- 2,84%.

Citit 1802 ori Ultima modificare Vineri, 09 Noiembrie 2012 15:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.