Poveşti de peste Ocean (X) Canada - între mit şi realitate

Poveşti de peste Ocean (X) Canada - între mit şi realitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În funcţie de programul de emigrare şi de provincia în care se stabileşte, noul venit trebuie să aibă la el o anumită sumă de bani când intră pe teritoriul Canadei. Nimeni nu verifică asta la aeroport, dar a avea suficienţi bani pentru început este esenţial.

Finanţele personale

Băncile canadiene sunt cotate ca fiind unele dintre cele mai performante şi mai sigure din lume. Criza financiară nu a afectat Canada în măsura în care a atins Statele Unite şi Europa, poate tocmai datorită acestei stabilităţi.

Un prim pas pentru noul venit este de a-şi deschide un cont personal la una dintre cele cinci mari bănci canadiene. Procesul este extrem de simplu, durează câteva minute şi la sfârşitul lui proaspătul emigrant iese ţinând în mână primul lui debit-card canadian. De obicei, primii bani sunt depuşi în acest cont, din care se vor plăti cheltuielile curente, chiria şi benzina.

Creditul

În Canada exista şi este foarte importantă instituţia creditului, şi toate instituţiile financiare oferă diferite produse bancare, cum ar fi cărţi de credit (VISA, MasterCard, American Express), linii de credit şi împrumuturi.

De aceea, istoria de credit a fiecărui rezident este foarte importantă şi este recomandat ca aceasta să înceapă din prima zi după aterizare. În ea există date despre deschiderea primului cont, aplicaţiile pentru servicii (telefon, gaze, electricitate), aplicaţiile pentru împrumuturi, ipoteci şi alte instrumente bancare.

Scorul de credit

În funcţie de scorul de credit (monitorizat de doua instituţii independente), aplicantul poate obţine în condiţii mai mult sau mai puţin avantajoase diferite credite şi împrumuturi. (Va urma)

Sandu Sindile (gălăţean prin naştere şi canadian prin liber consimţită emigrare)

 

Citit 2577 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2012 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.