Gânduri pentru 2016/ URĂRILE gălăţenilor de PRETUTINDENI pentru gălăţenii de ACASĂ

Gânduri pentru 2016/ URĂRILE gălăţenilor de PRETUTINDENI pentru gălăţenii de ACASĂ
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, din Namibia, India, Australia şi Canada, ori de mai aproape de noi, din Germania, Finlanda, Israel şi Italia, gândurile, inimile şi urările gălăţenilor se îndreaptă către cei rămaşi la malul Dunării de Jos. Fie ca tot ce le-au urat gălăţenii de pretutindeni gălăţenilor rămaşi acasă Anul Nou să împlinească!

Namibia: „Să păşim în 2016 cu Iubire şi Lumină”

„Pe linia dreaptă a sfârşitului de an este momentul să ne întoarcem cu gândul acasă. Acasă, la obiceiurile şi tradiţiile noastre, pe care, oriunde vei fi, nu le vei simţi ca Acasă. Este timpul Iubirii, timpul Iertării. Este timpul să ne uităm la anul care a trecut şi la lecţiile pe care le-am învăţat, la oamenii noi care ne-au intrat în viaţă şi la cei ce au plecat. Familia mea s-a lărgit de când am avut onoarea să-mi întâlnesc familia SMURD. Voi, colegii mei în roşu, sunteţi "maestrul" spre care îmi ridic ochii. Respect pentru Viaţă!

2015 a fost un an trist pentru acasă, plin de încercări şi de răbufniri. An de dureri şi de vindecări… Eu cred că dacă învăţăm să ne pese mai mult de cei ce vin în calea noastră, am putea schimba aceasta lume întruna mai bună. Şi dacă nu putem face ceva bun, cel puţin să nu rănim pe nimeni. Să ne bucurăm de lucrurile mărunte din fiecare zi şi să râdem cât mai mult, căci nu se ştie dacă există un Mâine. Să păşim în 2016 cu Iubire şi Lumină!”, ne-a transmis, din însorita Namibie, Gabriela Teleman, mama SMURD-ului african.

India: „An Nou luminos şi binecuvântat!”

„Gălăţenilor le urez să fie sănătoşi, în primul rând, ei şi toţi cei dragi lor, să fie înconjuraţi de oameni pe care să se poată baza, şi, indiferent că au mai mult sau mai puţin, să aibă mulţumire sufletească... În stil indian: fericire, bucurii, bogăţie, succes, realizări pe toate planurile... un An Nou luminos şi binecuvântat!”, ne urează, din frumoasa Indie, Mirela.

Australia: „Să nu uite româneşte!”

„Le urez tuturor românilor de pretutindeni şi dragilor mei gălăţeni un an 2016 mai bun, mai sigur şi mai prosper, cu multă sănătate şi bucurii, iar tinerilor români din lumea largă, să nu uite să gândească, să vorbească, să scrie şi să cânte româneşte!”, ne-a transmis, de la celălalt capăt al lumii, Excelenţa Sa Ambasadorul României în Australia şi Noua Zeelandă, gălăţeanca Nineta Bărbulescu.

Canada: „Mai mult timp să iubiţi!”

„Să aveţi parte de sănătate, pentru că sănătatea este cea mai mare avere! Belşug în case şi bunăstare, pentru a fi fericiţi! Mai mult timp să iubiţi, pentru că iubirea e secretul vieţii veşnice! Să râdeţi mai mult, pentru că râsul e muzica sufletului! Sa citiţi mult, pentru că cititul e sursa cunoaşterii! Să ascultaţi, pentru că ascultarea e forţa inteligenţei! Îngăduiţi-vă să visaţi, pentru că visarea e răsplata fericirii! Jucaţi-vă cu cei mici, pentru că jocul reprezintă prospeţimea copilăriei! Faceţi-vă timp să trăiţi, pentru că timpul trece repede şi nu revine niciodată! Asta vă doresc, prieteni dragi, pentru noul an!”, Marieta şi Florin, din Canada.

Israel: „La mulţi ani fără avarii!”

„Ce-aşi mai fi venit şi eu la Galaţi, că am o garnizoană de prieteni… dar mi-e frică de avarii şi de înzăpezire, aşa că m-am adus în Italia. Ce dor îmi este mie de oraşul meu, cu brad înalt până la cer. Stătea bradul în parc la Central şi toată copilărimea mergea acolo. Bunica pregătea nucile că veneau prichindeii cu uratul. Stăteam toată noaptea trează, să aştept Moşul, dar nu ştiu cum făcea că venea tot fără să-l simt. Nu aveam pe atunci avarii, că duduiau sobele de teracotă... Acum aştept veşti: că n-aveţi avarii şi noi venim să facem acolo un concediu pe cinste. Că mai frumos ca la Galaţi, oameni mai calzi şi mâncare mai bună, vă spun eu ca nu găsiţi nicăieri unde mergeţi. Tuturor celor care trăiesc în oraşul cel mai frumos din lume, le doresc sănătate, belşug şi viaţă lungă. Să trăiţi şi să vă veseliţi! La anul şi la mulţi ani fără avarii!”, ne transmite, cu umor, din Israel, Felicia Katz.

Cu dragoste, în finlandeză

"Locuitorilor oraşului copilăriei mele le doresc de pe tărâmuri finlandeze Craciun fericit şi un An Nou plin de bucurii: "Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!"”, ne-a urat, în limba română şi în finlandeză, gălăţeanca Anca Sarău.

Germania: „An Nou fericit cu pace şi linişte!”

„Le doresc gălăţenilor să se bucure de sărbători. Când trăieşti în alta ţară, undeva prin Europa, se poate întâmpla să nu ai parohie românească în oraş, iar părinţii şi alţi oameni dragi să fie la mii de kilometri depărtare. Să ne păstram credinţa, tradiţiile şi obiceiurile româneşti... asta contează, nu Moş Crăciun/luna cadourilor sau altele inventate de comercianţi ca să-şi vândă mărfurile! În această sărbătoare simplă şi frumoasă, să le întindem o mână celor care au nevoie de ajutor... chiar şi numai de o vorbă bună. Să-l primim pe pruncul Iisus în inimile noastre! An Nou fericit, cu pace şi linişte!”, ne-a urat, din Germania, jurnalista Gabriela Palade.

Italia: „Deşteaptă-te, române!”

„Ce le doresc eu românilor de acasă şi de fapt românilor de pretutindeni… În primul rând multă sănătate, putere de muncă şi mai ales curaj! Trăim vremuri tulburi în care, după părerea mea, începem să ne pierdem valorile, principiile, exemplele pozitive şi mai ales speranţa.... e lucrul care doare cel mai tare. Am văzut oameni resemnaţi, oameni care nu mai au voinţă sau determinare să lupte cu viaţa, trebuie să nu uităm că pe pământ e loc pentru toţi, fiecare la locul lui, dar împreună...

Anul ăsta a fost pentru mine plin de experienţe noi şi am încercat să învăţ din fiecare câte ceva. Am întâlnit români mândri, din Congo până la Miami, dar am cunoscut şi oameni care preferau să-şi ascundă originile... Cu toţii avem pusă ştampila de est-european, român, ţigan, etc. dar stă doar în puterea noastră să transformăm acest lucru într-o calitate, pentru că nu suntem superiori, dar mai ales nu suntem inferiori vreunei rase, avem aur, ape, păduri (câte mai sunt), inteligenţă, orice... Trebuie să fim inspiraţi să le exploatam în interesul şi pentru viitorul nostru.

Fraţi români de pretutindeni, haideţi să strângem rândurile şi «să dăm mână cu mână toţi cu inima română", să ne preţuim, să ne apărăm şi să ne respectăm reciproc şi să iubim România... cei de acasă şi cei de peste hotare... Sărbători fericite şi La Mulţi Ani!

Dragi români oriunde v-aţi afla şi o îmbrăţişare specială pentru familia şi prietenii mei, aţi fost, sunteţi şi veţi fi, întotdeauna, parte din sufletul şi din viaţa mea. Şi fiindcă urmează un an electoral, haideţi să ascultăm cu toţii cu mare atenţie versurile imnului nostru naţional: Deşteaptă-te, române!”, ne-a urat Daniel Nicolau, din Italia.

Citit 3380 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Decembrie 2015 15:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.