POVEȘTI DE SUCCES din Londra | Un gălăţean a înfiinţat o academie de fotbal pentru copiii românilor

POVEȘTI DE SUCCES din Londra | Un gălăţean a înfiinţat o academie de fotbal pentru copiii românilor
În imagine, gălăţeanul Adrian Avasâlcăi, fost jucător la Oţelul
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Fost jucător la Oţelul şi la fosta Dunărea Galaţi, gălăţeanul Adrian Avasâlcăi şi-a deschis, în urmă cu un an, propria academie de fotbal – AVA Football Academy - pentru copiii românilor din Marea Britanie şi nu numai! Printre micii fotbalişti pe care îi antrenează se află şi Robert, fost elev la Liceul Sportiv din Galaţi, dar şi Levi, născut în Marea Britanie din părinţi gălăţeni.

Un fotbalist îngenuncheat, cu degetele arătând îndreptate către cer, gestul prin care marile vedete ale fotbalului mulţumesc lui Dumnezeu după ce marchează un gol, acesta este imaginea AVA Football Academy, al cărei fondator este gălăţeanul Adrian Avasâlcăi.

Cine este Adrian Avasâlcăi

După cum ne-a povestit, Adrian a jucat fotbal la Oţelul Galaţi şi la Dunărea Galaţi până la vârsta de 19 ani, apoi a plecat în Spania, la Madrid, unde a jucat fotbal pentru o perioadă scurtă. „Din păcate, accidentările şi operaţiile la genunchi şi la gleznă m-au oprit din cariera mea sportivă. Am absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. În urmă cu exact patru ani, am plecat în Anglia şi am început să-mi urmez visul de a rămâne în fotbal. Timp de doi ani am antrenat la diverse academii englezeşti, vreme în care am acumulat suficientă experienţă pentru a învăţa stilul britanic de a antrena şi de a concepe lucrurile pentru copii şi juniori. În urmă cu un an de zile mi-am deschis propria Academie de Fotbal pentru români şi nu numai, dar cu români am început. Locaţia principală este în Wembley, şi a doua în Stratford, două baze sportive în Londra. Se numeşte AVA de la primele trei litere ale numelui meu de familie. Este destul de greu să îţi deschizi propria academie de fotbal, dar nu imposibil. Dacă îţi doreşti cu adevărat, în Marea Britanie se poate, pentru că statul britanic chiar te susţine şi te ajută să faci ceea ce ştii să faci”, spune Adrian.

„Nu suntem oraş, suntem o ţară”

„În momentul de faţă, împreună cu alţi opt antrenori, antrenăm aproximativ 60-70 de copii cu vârste între patru şi 14 ani, din care 95 la sută sunt români, iar printre ceilalţi sunt trei italieni, un brazilian, un nigerian, un spaniol, un portughez. Sunt copii din toate oraşele ţării: Galaţi, Timişoara, Cluj, Satu Mare, Craiova, Constanţa, iar antrenorii sunt de peste tot. Nu putem fi un oraş, suntem o ţară”, spune Adrian Avasâlcăi.

Performanţe

„În momentul de faţă ne pregătim pentru intrarea în liga englezească de fotbal. Până acum am participat la diferite turnee, ligi ocazionale - una dintre cele mai importante evenimente fiind invitaţia de la Chelsea, unde am întâlnit diverse academii englezeşti. Am obţinut locuri fruntaşe cu toate că a fost primul meci pentru copii români în formă unită. Spre surprinderea noastră, a antrenorilor, când am văzut cum se descurcă copiii români în faţa străinilor am zis că vom avea mare succes pe viitor. Copiii români chiar sunt talentaţi”, spune gălăţeanul care a susţinut un copil care a semnat cu Chelsea.

Planuri de viitor

„Peste cinci ani, ne vedem cu copii, deveniţi juniori şi seniori, participând în ligile englezeşti de fotbal. Vrem să continuăm colaborarea cu Chelsea şi Arsenal, cu care suntem în momentul de faţă parteneri, şi să facem o figură frumoasă României, în primul rând. Avem tot ceea ce ne trebuie să facem performanţă. Pentru că asta ne dorim să facem, performanţă!”, ne-a spus fondatorul AVA Football Academy.

Copii gălăţeni la AVA Football Academy

Adrian Avasâlcăi ne-a dezvăluit că printre copiii pe care îi antrenează sunt şi gălăţeni. Fondatorul academiei de fotbal îşi aminteşte cu plăcere momentul în care a fost contactat telefonic de mama lui Răzvan: „Mi-a spus că sunt din Galaţi, stabiliţi în Marea Britanie, că au auzit că există o academie de fotbal pentru copiii românilor şi că ar vrea să vină. Cu mare bucurie l-am primit! Răzvan a fost elev la Liceul Sportiv din Galaţi. Mai sunt şi alţii mai micuţi, de pildă Levi, născut în Anglia din părinţi gălăţeni”, ne-a povestit general managerul academiei.

Antrenamente în limba română

După cum ne-a povestit Adrian, la antrenamente se vorbeşte mai mult româneşte. Dar copiii, fiind născuţi în Marea Britanie, ştiu mai bine engleza, aşa că se încearcă implementarea ei la antrenamente, tocmai pentru a fi uşor de înţeles şi pentru copiii care nu au origini româneşti. Mesajul lui Adrian pentru românii care şi-ar dori să-şi vadă copii pe terenul de fotbal este valabil nu doar pentru Marea Britanie, ci şi pentru Galaţi: „Să dea credit total antrenorilor şi conducerii, să lase antrenorii să-şi facă meseria şi să susţină activitatea echipei din care face parte copilul lor! Aşa se poate face performanţă!”.

Cum găsiţi AVA Football Academy

Românii din Marea Britanie interesaţi să-şi dea copiii la fotbal pot găsi toate informaţiile necesare legate de antrenamente şi date de contact pe pagina oficială de Facebook AVA Football Academy. Pentru cei care nu sunt atât de familiarizaţi cu Facebook, şi se află în Londra, există numărul de telefon 07450811653, unde vor primi toate informaţiile suplimentare. Iar cât de curând se va deschide şi website-ul AVA Football Academy.

Citit 8160 ori Ultima modificare Marți, 19 Septembrie 2017 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.