Cealaltă parte-i din ce în ce mai Departe (III)

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ce bine că, în sfârşit, pleacă scărpinătorul din magazin! sper să-mi iau şi eu o ţâră de pace şi iubire, dacă nu cumva o va lua pe toată doamna din faţa mea, fiindcă văd că are un morman de sacoşe pline cu altfel de pace şi cu altfel de iubire (în tele/viziunea ei, desigur)... Sigur că da! iată, stimabila cocoană, ţeapănă în halat şi cu o pungă de plastic peste părul în bigudiuri, se pregăteşte îndelung să înceapă să cumpere! observ că o cunoaşte pe vânzătoare, că se trag de şireturi, se tutuiesc, se mângâie pe vorbe, îşi permit o droaie de substantive cu perdeaua trasă pe jumate, ori fără perdea, încercând să râdă în şoaptă, dar reuşind să spargă zidul sonic printr-o complicitate specifică nesimţirii feminine de cartier!... (oare ce ar zice omul care trăieşte toată viaţa peste drum? cred că s-ar cruci, s-ar închide în sine şi ar părăsi partea aceasta, nu? cred că n-ar fi în stare să ia măsuri împotriva acestor caţe făcătoare de draci! şi cred că şi-ar spune şi şi-ar scrie, pentru ultima dată: subsemnatul om care trăieşte toată viaţa peste drum, întrucât constat cu mâhnire că până şi nesimţirea feminină îmi tulbură partea, mă rog mie să-mi aprob plecarea într-o parte care nu are nici o parte, iar dacă nu vreau să-mi aprob, să mă oblig să nu întârzii nici o secundă în faţa şi în spatele nemerniciei, să dispar fără a-mi dori şi fără a râvni vreo altă naştere, vreo altă existenţă!)... Sigur că da! iată, chiar termină pregătirea, şi chiar începe să cumpere, dar nu aşa, brusc, ci prin întrebări şi sâcâieli fundamentale: "ştii, fato, cumva ai băgat deodorante din alea, de care am cumpărat atunci, ultima oară, dacă-ţi mai aminteşti, din ăla pă verde, fiindcă din ăla pă roşu nu-mi place?... ei, dacă n-ai pă verde, dă-mi pă negru, că mi-a zis vecina de sus că-i bun şi ăsta pă negru, cică-i foarte aromat, ţine mult, e tare!... ştii, fato, ia dă-mi să încerc şi unu pă alb, că poate-i plăcut, şi văd că-i şi mai ieftin, nu?... a, era cât pe ce să nu-l văd, ştii, hai, că mă grăbesc, dă-mi să încerc şi unu din ăla pă mov, că se asortează bine cu negrul din rochia mea de noapte, o ştii care, nu? aia cu care l-am căpiat pe Vasile, numai că atunci am folosit deodorant pă verde, dar din ăsta n-ai acum, nu?... hai, că văd că omul din spatele meu dă în clocot, dă în somn, s-a apucat de citit, că aşa-s ăştia, vin la magazin şi se apucă de citit, în loc să stea frumos la rând!... hai, dă-mi de care mi-ai da, că-i târziu! dă-mi din ăsta pă galben, că-i place şi lui Vasile, îl dau şi pe el la ocazii din astea!"... Partea cealaltă-i din ce în ce mai departe!

Citit 310 ori Ultima modificare Marți, 07 August 2018 16:55

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro