Amintiţi-vă! (VI)

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cel de Sus asistă neputincios la ticăloşenia şi ticăloşirea celor de Jos, fie ei atei calificaţi ori bigoţi, fie ei mieluşei ori fanatici ai nu ştiu cărui cult. Mitocănia a umplut toate paharele, mai ales în Galaţi, dacă nu cumva în toată România. Doar pe ici, pe colo, prin amărâtele noastre sate, mai vezi câte un strop de respect, mai vezi câte un om chinuindu-se să ţină dispreţul la distanţă de comunitate. Apetitul balcanismului pentru rău şi urât, asociat cu ştergerea educaţiei din cataloage şi cu aşa re/numita "poftă de viaţă", a condus la deprecierea consistentă a moralei, la sfidarea oricărei legi scrise şi nescrise, la instaurarea huliganismului, la gesturi şi manifestări oribile, la violenţe indescriptibile. Ciracii butadei "panem et circenses" au cumpărat/luat de la americani toate apucăturile scârboşeniei actuale: scuipatul la întâmplare, dezmăţul, urletul, zgomotul, nesupunerea civică, infracţiunea şi contravenţia de tot felul, infatuarea, tolerarea lenei şi a prozelitismului găunos, iresponsabilitatea. Aceste urâte de/prinderi şi-au găsit un teren destul de fertil în spaţiul sfinţit de părinţii mei şi ai unor dumneavoastră. Unghiurile şi ungherele huruie de grobieni, indiferent că-s la gură de rai sau la gură de iad. Râtanii şi mocofanii sunt prezenţi peste tot. Şcolile, oricum ar fi, n-au ce să le "facă", iar părinţii acestora sunt la fel ca ei. Ori, dacă nu-s ca ei, le tolerează orice grosolănie, îi încurajează, le injectează nesimţirea până dincolo de os, le cultivă prostul-gust şi gustul-prost... ca să-şi construiască/definească personalitatea, cică!

Vedeţi ce fel de "personalităţi" năclăiesc urbea şi spurcă piciorul de plai! Şi vedeţi de unde vine şi încotro se duce "personalitatea" prost/numitei "lumi libere", prost/renumitei "societăţi deschise"! Şi vedeţi ce determină "sacrosanctul" cultivat în creieraşe care nu cunosc decât "blasfemie" şi nu ştiu decât "vendetă"!

Răutate şi Urâţenie!? Sigur că da! Balzac zice că "răutatea calculată este cea mai ascuţită dintre toate răutăţile!"... Iar Emil Cioran zice că urâţenia "e starea prin care se exprimă în cotidian nepotrivirea dintre lume şi noi, e suferinţa unei discordanţe fără leac!"

Bineînţeles, există metode infailibile pentru extirparea Răului şi Urâtului, dar nu sunt aplicate. Şi, şi mai trist şi mai grav, nu se observă nici o şansă de aplicare în următorii o mie şi unu de ani. Ştiţi care-s metodele, nu?

Altfel, obrazul pământului se strâmbă, iar Dumnezeu se cutremură de râs!... [Stai să vezi!]

Citit 936 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2021 14:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.