CA MÂINE VINE PRIMĂVARA (II) (SINGURA ȘANSĂ)

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ca mâine vine primăvara.../ şi-om face uz de toate cele/ din mila Domnului lăsate/ în jurul munţilor Carpaţi:/ sape şi coase, pârghii, simţuri,/ legi, argumente, jucărele/ - să auzim dacă muscoiul/ strigă "nu vrem, nu ne mai daţi"!
Să auzim dacă ciracii/ cestei scârboase sugătoare/ mai au curaj să se aşeze/ (de pe gunoi) pe masa noastră...!/ Veniţi cu (musca)mor încoace,/ cu imnul Ţării în cântare,/ să nu se mai servească musca/ din farfuria dumneavoastră!
Sunt mulţi, se înmulţesc de-a valma,/ terifiant şi progresiv,/ distrug vederea şi auzul/ şi demnitatea Ţării care,/ acolo, sus, ştii foarte bine,/ la Dumnezeu, în catastif,/ e scrisă drept cea mai vitează/ de pe Pământ descălecare!
Să nu le ceri mărturisire,/ bun simţ, bun gust şi rugăciune/ - (vor trăncăni ceva de voturi,/ de moştenire de nebunul/ cel ciuruit de Glonţulescu,/ cel cu apucături şhogune)/ - aplică-le (pe dos) formula/ "x derivat egal cu unu"!
Te ajutăm, nici o problemă:/ avem ciocane, facem cuie,/ punem de ţepe, de alegeri,/ de film, de horă şi de puci/ - suntem puţini, dar stăm pe fază,/ ne doare fruntea amăruie/ de-atâţi capitalistozauri/ care-au pus Ţara pe chituci!
Tu, Libertateo... (fie-ţi mă-ta/ a dracului!)... ce te mai costă/ să descăpăţânezi muscoiul,/ că şi aşa e fără cap?/ - nu ţi se pare nesimţită/ devastatoarea lui ripostă/ când îngerii vor molotoave/ şi ribbentroape la proţap?
Tu vezi identitatea noastră/ cum stă pe munţi de marmeladă,/ pe munţi de fleacuri, în prostie,/ în drojdie, în baraboi...?/ Ca mâine vine primăvara,/ ca mâine vom ieşi pe drumuri,/ să ne strigăm toţi Voievozii/ (sătui de moarte) înapoi!
Ne dăm pe bancuri, pe iluzii,/ ascundem visuri pe dischete,/ am fost vânduţi fără ruşine, total,/ pe treizeci de arginţi!/ Hai, Voievozilor, Acasă,/ vă aşteptăm pe îndelete,/ cu turte, sare, poftă, cuie.../ cu dor, cu lacrămi şi cu minţi!

Citit 226 ori Ultima modificare Luni, 10 Ianuarie 2022 21:37

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro