Amintiri de pe Scara Oschi (II)

Amintiri de pe Scara Oschi (II)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cum spuneam/scriam în ziarul de ieri, sunt locatar pe strada ”Fanfaronilor”, la numărul 25, într-o clădire cu 3 scări și cu 8 etaje. Din cauză că a suportat asaltul imbecililor stătători la această adresă, clădirea s-a înclinat spre Est, face temenele către Vladimir Putin, poate vine rusnacul pentru ca să pună la punct sălbăticia și ”viziunea” cretinilor vandali.

Acest bloc de locuințe este alcătuit din 3 tronsoane/scări, cum ziceam oleacă mai înainte. Al treilea tronson se numește Scara Mercalli, al doilea-i botezat Scara Richter, iar primul poartă numele glorios/arhicunoscut Scara Oschi. Între tronsoane nu mai există nici o distanță prevăzută/realizată - la modul firesc - din/prin proiect/construcție. Pereții exteriori ai acestora se mângâie reciproc, se îmbrățișează cu ”tandrețea” specifică celor care i-au adus/pus în asemenea hal, adică ultimul. Nu-ți trebuie glagore/ochi de expert pentru ca să realizezi ce se poate întâmpla în cazul unui seism de magnitudine medie. Aceste scări se vor strânge la piept și se vor muta/prăbuși la nivelul/limita Zero, adicătelea corespondentul valoric al marțafoilor cu ciocan, fierăstrău, rangă... și alte scule/accesorii/instrumente de TORTURĂ ÎN BLOC.

Acești analfabeți autonumiți renovatori s-au dezlănțuit//desfășurat în felul de/scris de prozatorul/simpaticul/prietenul Ion Manea în cărțile sale model. Model de evaluare și hazoasă/subtilă ironizare pe adresa celor care dărâmă, sfărâmă, bocănesc fără să le pese că distrug SĂNĂTATEA PUBLICĂ. Parafrazându-l pe Ion Manea, cești dă/râmători și-au mutat baia în balcon, bucătăria în baie, dormitorul în cămară, sufrageria pe hol. Tot acești ”nalți” trimiși/discipoli ai lui Sarsailă și-au belit pereții interiori uzându-și osârdia de neamuri-proaste, ajungând să-și pună gresie/faianță și pe tavan. Desigur, toate aceste lucrări/activități întâmplându-se într/un vacarm infernal, într-o atmosferă dantescă, pe canavaua indiferenței față de CONDIȚIA UMANĂ stabilită/hotărâtă prin CERTIFICARE/PARAFĂ DIVINĂ, adicătelea prin celebrul/uitatul/ignoratul DECALOG.

Așadar... să trecem la radiografiere, la istorisire, la de/scrierea cestor făptași, cestor fapte de arme moderne, stresante, distrugătoare, amenințătoare, dure, oripilante - toate aflate și luate din generoasa panoplie a împuțitei Demos Kratos. Poate, zice și crede subsemnatul, se vor sensibiliza/autosesiza cei de la CÂRMĂ... și vor măsura dimensiunile NENOROCIRII. (Stai să vezi!)

Divina Tragedia, Colecție

NEC PLUS ULTRA, Colecție

Citit 1028 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iulie 2023 10:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.