Amintiri de pe Scara Oschi (IV)

Amintiri de pe Scara Oschi (IV)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fapt, la vedere/auzire/analizare, se poate lesne/imediat constata care/cum sunt rezultatele fizice/psihice acestor asiduie/acerbe ”activități democratice”

La întâmplare, adică fără să te apuci de căutat/ales, nu observi altceva decât rebuturi, țăcăniți, hăhăitori, pestriți, caricaturi, caraghioși. Care mai de care-i pălit de morbul indiferenței, prostiei, rătăcirii, violenței. Care mai de care își aplică ”învățările” din familie, din școală, din liote și dintr-alte ”surse” mai mult ori mai puțin ”digitale”. Fără să vrei, primești/asculți tot felul de dăhii, înjurături, blesteme. Nu mai zic de trivialități, gesturi obscene, strâmbături și alte comportamente execrabile, incompatibile cu calitatea de OM. De fapt, ce să aștepți/nădăjduiești altceva de la niște ”sapienși” plămădiți/frământați și ”crescuți” sub avalanșa indescriptibilă a baroaselor și perforatoarelor? Ce să ceri unor ”băieți”/”fete” care scuipă pe stradă chiar și când sunt de mână cu așa-zișii lor părinți? Cum să investești un dram de în/credere în ”mintea” și în ”sufletul” cestor șturlubatici certificați, atestați, parafați, ștampilați?

E oribil să dai nas în nas c-o pușlama/secătură care se scarpină-n tur și-n retur, pe tricoul căreia citești VAGABOND! Ce vor să demonstreze/argumenteze acești teribiliști, acești ridicoli prin ținută fizică și morală? Păi, doamnelor și domnilor, nu arată/expun altceva decât ce au văzut la ”mamy” și la ”taty”, ce au ”prins” de la ”colegii” de șleahtă, ce au ”studiat” de/la/prin toate canalele și canaliile atâta de ”generoase” ale inteligenței artificiale făr precedent! Nu-i nic un secret că această UNA GENERAȚIE ȘI JUMĂTATE știe și poate să intre oricând și oricum în ”tainele” scabroase ale ”paradisului digital”, unde găsește tot ce-i alimentează apucăturile dezgustătoare, nesimțirea, siguranța și convingerea că este aleasă, infailibilă, invincibilă, inegalabilă în toate câte o înconjoară.

Am să vă dau un exemplu edificator în sprijinul afirmațiilor precedente. Nu-i deloc greu/complicat să dai/nimerești peste asemenea exemple. Iată, mă aflu în așteptarea autobuzului care servește traseul 9, în stația dintre Țiglina 16-17. Mai sunt câteva minute până la sosirea mijlocului de cărat. La vro 4-5 metri distanță de mine, un ”școlar” mediu fumează osârdios, scuipă aidoma, după fiecare inspirație/expirație adâncă/totală. Mai sunt doi ”oameni” în stație. Și nici unul nu-i zice nimic ”elevului” scuipător. Nici unul nu vrea sau nu poate sau nu are curaj să-l observe/atenționeze pe marțafoi!.. (Stai să vezi!)

Divina Tragedia, Colecție

NEC PLUS ULTRA, Colecție

Citit 652 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2023 09:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.