Sigur că da! Nu?

Sigur că da! Nu?
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

De regulă, încă din vremurile şi din timpurile copilăriei, îmi găsesc singur răspuns la întrebări mari sau mici, banale sau importante, negre sau verzi. Nu aştept să se scarpine Providenţa sub fes şi să-mi vândă/turuie nu ştiu ce baliverne despre geneză şi despre cum karma ia cuţitul de la brâu şi-mi crestează, zilnic, lenea şi hărnicia pe răboj.

Spre exemplu, când nu plouă, nu mă năpustesc la Sfântul Ilie, să-l descos şi să-l muştruluiesc, nu umblu cu paparude prin poghiazuri, nu dau vina pe Cer şi nu consider că Cel de Sus are nervi şi ne ţine pe uscat. Când se mişcă Pământul, nu mă reped la Zei şi Dumnezei, nu-i consult cutremurologii. Nu. Pur şi simplu, cred că răspunsu-i pur şi simplu: pământul se mişcă pentru că-i Viu. Dac-ar fi mort, nici eu n-aş fi viu şi n-aş mai pune întrebări fără să-mi caut răspuns. Dacă nu plouă, din cauza mea nu (mai) plouă. Ori, să nu mă anatemizeze vreun popă că-s "fiul secetei", cred că nu (mai) plouă deoarece pe scara evolutivă a planetei a venit vremea să nu (mai) plouă.

Nu?... Sigur că da! Şi, totuşi, sunt şi întrebări cărora nu le aflu nici un răspuns, oricât de clar şi oricât de rotund m-aş da în această lume pătrată. Deşi le-am rostit/scris de nenumărate ori, întrebările nu au primit răspunsuri niciodată. Sau, şi mai cinic, au fost zvârlite din colţ în colţ, de la Anna la Caiafa. De parcă le-aş fi s/pus la pereţi. Parcă aş fi vorbit singur. Parcă urechile şi creierii celor care au auzit şi au procesat problemele/întrebările n-ar fi urechi şi creieri de autorităţi responsabile/răspunzătoare în municipiu, în judeţ, în ţară, în patrie. Parcă ar fi urechi şi creieri de homo erectus/nesimţitus, nu din acela sapiens/deus.

Nu?... Sigur că da!... Iată, mai pun încă o dată cele/ceste câteva întrebări pentru deştepţii aflaţi pe capră:

1. Cine opreşte secăturile vitezomane, care-şi încearcă teribilismul şi motoarele pe Frunzei şi pe alte străzi, tulburând liniştea publică?

2. Cine-i sancţionează pe târtanii care-şi duc javrele să se golească-n decor, dar nu adună rezultatele?

3. Cine-i strânge de urechiuşe şi de năsucuri pe scuipătorii şi pe fumătorii care năclăiesc trotuarele cu salivă, mucuri şi muci?

4. Cine le dă mai puţin, mai încet sau mai încolo pe hahalerele "melomane", cu difuzoare năucitoare la orice oră din zi şi din noapte, în locuinţe şi pe stradă?

5. Cine aplică legi şi reguli şi norme în acest oraş, dacă nu cei aleşi/puşi să le aplice?... Să fiu convins că voi primi răspunsuri şi rezolvări imediate? Sigur că da!

Divina Tragedia, Colecție

NEC PLUS ULTRA, Colecție

Citit 715 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2024 14:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.