RAPALĂUL DIGITAL

RAPALĂUL DIGITAL
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Harababura pornită în urmă cu vro treizeci şi cinci de ani nu are capăt. În condiţiile evidente, n-are cum să aibă. De fapt, cei care instrumentează şi tolerează devălmăşia publică sunt exact cei aleşi să apere liniştea şi ordinea cetăţii. Altfel nu-mi pot găsi explicaţie la perpetuare: claxoane la mort şi la nuntă şi oriunde, boxe/difuzoare la maximum în automobile şi în locuinţe unde tot felul de beţivi şi hahalere, săriţi de pe fix şi din orice ţinută morală, tot felul de masculi şi femele fără căpătuială îşi permit să zvârle în aer urlete şi zgomote nimicitoare, care - în viziunea lor măruntă, în scăfârlia lor lisă, în sufletul lor luciferic - cică se numeşte muzică. O dată nu am văzut vro autoritate de drept care adună şi duce la spital aceste gunoaie. Căci la spital trebuie duşi. Îţi este şi frică şi silă să treci pe lângă şleahta (de la scară, din jurul limuzinei) care-şi "exercită libertatea”, cum îşi supranumesc apucăturile şi hărhălaia ceşti terorişti sintetizaţi şi lăsaţi pe stradă să întreţină starea de nesiguranţă, suspiciunea şi urâtul.

Acum - că alcoolul, tutunul, sirenele de alarmă şi căştile antifonice au devenit simboluri naţionale - nu mai este nici un dubiu, nici un mister. Că nici un fel de trimis ceresc nu mai poate rezolva balamucul şi nu mai poate mântui nenorocirea omenească, iarăşi nu mai constituie o enigmă. Că alienaţii şi sărmanii şi ţăcăniţii pământului se simt formidabil în mocirla contemporană, iarăşi avem de-a face cu o certitudine. Pericol? Sigur că da!... Însă, când te sui în autobuz şi constaţi că şi aici nesimţirea-i prezentă şi imposibil de stăvilit, şi că porneşte chiar din gâtul unui ţanţoş democrat, la ce mama lui de regim să te mai cruceşti în zadar?... Uite, una bucată nesimţit turuie/huruie la o sculă de 100 pe 200 (milimetri)! Nu sculă pentru inimă şi minte, ci pentru telefonie şi alte farafastâcuri de asalt! Uite-aşa huruie: "...şi chiar te rog să fii pe felie... ajung şi eu acuş în birou... din alea care se topesc în gură... să fiţi toţi pe felie... că mă supăr dacă nu sunteţi în păr pe felie... nu ţi-am spus că-s din alea care se topesc în gură?... hai, pa... mai am o staţie... hai, pa... mă supăr... pe felie să fiţi toţi... hai, pa... pa, pa, pa...!"...

Ce să mai invoci în apărare? Ce entitate mai poate interveni să repare cest fel de con/vorbire "savantă", cest fel de stil, asemenea sărăcie cerebrală, asemenea delir?... Oricât de colocvială ar părea exprimarea cestui tâmp, nici în ruptul capului nu-mi las urmaşii la cheremul dumnealui!.. NEC PLUS ULTRA!

Divina Tragedia, Colecție

NEC PLUS ULTRA, Colecție

Citit 673 ori Ultima modificare Duminică, 02 Iunie 2024 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.