Tinerii şi startul în afaceri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tinerii cu vârsta până în 35 de ani, care nu au mai avut o firmă înainte, vor putea să-şi înfiinţeze una cu un capital social de doar 10 lei şi care, timp de 3 ani, va fi scutită de la plata impozitelor pe profit şi pe salarii, potrivit unei iniţiative a Ministerului pentru IMM-uri.

Firmele astfel constituite, considerate de tip starter, vor primi cu prioritate sprijin financiar sub diverse forme, vor fi scutite de la plata unor taxe vamale şi de asemenea vor avea acces la credite cu perioadă de graţie, prevede proiectul de lege privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri.

Tinerii întreprinzători vor avea însă şi anumite obligaţii, respectiv alegerea doar a 5 domenii de activitate şi obligativitatea ca la sfârşitul perioadei de trei ani să aibă un capital minim de 5.000 euro prin capitalizarea profitului. Dacă nu este respectată această condiţie, atunci întreprinzătorul va trebui să ramburseze banii pe care i-a primit sub forma facilităţilor fiscale.

Proiectul a fost lansat de Ministerul pentru IMM-uri în dezbatere publică.

Citit 701 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.