Mai rar cu inspecţiile!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul pentru IMM-uri vrea ca instituţiile de control care verifică de mai multe ori într-un an o companie, prin inspecţii cu aceeaşi tematică, să fie sancţionate cu o sumă cuprinsă între 1.500 de lei şi 2.000 de lei.

"Este timpul să încheiem un capitol care trebuia demult închis. Orice schimbarea de guvern atrage o alergare a celor care nu au aceeaşi culoare politică. Nu mai suntem în anii `90, când fugăream oamenii de afaceri", a declarat ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţ şi Mediul de Afaceri, Constantin Niţă. El a arătat că nu a existat vreo întâlnire cu oamenii de afaceri în care aceştia să nu se plângă de controalele excesive.

Pentru sancţionarea controalelor repetate şi nejustificate, ministerul pentru IMM-uri propune modificarea legii privind registrul unic de control. Sancţiunile vor fi aplicate de organismul superior al structurii care a dispus controlul.

Controalele nejustificate sunt cele efectuate în cursul a doi ani calendaristici consecutivi, de către acelaşi organ specializat, la acelaşi contribuabil, în absenţa unor elemente care să justifice temeinic verificările, potrivit ministerului.

De asemenea, instituţia propune majorarea cu câte 500 de lei a limitelor minime şi maxime ale amenzilor prevăzute de legislaţie pentru neachiziţionarea registrului unic de control şi neprezentarea acestuia la solicitarea organelor de control.

În prezent, aceste sancţiuni sunt cuprinse între 500 şi 2.000 de lei.

Citit 740 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.