Prima Casă, la Galați, prin 14 instituții bancare

Prima Casă, la Galați, prin 14 instituții bancare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunță lansarea Programului Prima Casă 2020, ca urmare a primirii din partea Ministerului Finanțelor Publice a acordului de distribuire pentru suma de 1,98 miliarde lei din plafonul total de două miliarde alocat pentru anul 2020, prin Hotărâre de Guvern.

Programul Prima Casă 2020 beneficiază de aceleași condiții de garantare din partea statului român în favoarea finanțărilor acordate de către cele 14 bănci participante în program.

”La finalul anului 2019, Programul Prima Casă înregistra peste 260.000 de garanții și promisiuni de garantare, acordate pentru achiziționarea sau construcția de locuințe pe întreg teritoriul României. Suntem pregătiți pentru lansarea unei noi etape în derularea programului, cu fluxuri de lucru optimizate (...), menținând același angajament de a oferi celor care apelează la noi șansa de a-și împlini visul, poate cel mai drag românilor, acela de a avea o casă”, a declarat Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM.

Strategia guvernamentală a Programului Prima Casă are în vedere reducerea graduală a intervenției statului în procesul de creditare ipotecară prin garantare, în contextul dezvoltării pieței creditului ipotecar și a creșterii accesului populației la produsele standard ale băncilor, se precizează într-un comunicat de presă al FNGCIMM.

Citit 2307 ori Ultima modificare Duminică, 23 Februarie 2020 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.