APIA aşteaptă fermierii până pe 15 mai cu cererile unice de plată

APIA aşteaptă fermierii până pe 15 mai cu cererile unice de plată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând de ieri, 2 martie, a demarat campania de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2020.

Acestea se depun la Centrele judeţene/locale APIA până la data de 15 mai. Fermierii vor depune o singură cerere unică de plată, chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online. Finalizarea şi închiderea sa se fac în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic. Același principiu se aplică și pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa cererea unică de plată – declarație sector zootehnic, împreună cu funcționarul APIA, în aplicația dedicată acestui sector.

Informații detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, inclusiv hărțile și listele cu UAT eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală pot fi consultate la centrele județene/locale ale APIA și pe site-urile: www.apia.org.ro, www.madr.ro și www.pndr.ro.

Pentru a utiliza eficient timpul pentru primirea cererilor în Campania 2020, fermierii sunt rugați să se prezinte conform invitației primite.

Citit 1244 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2020 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.