Filiala ANIF Galați, în Top 3 la nivel național

Filiala ANIF Galați, în Top 3 la nivel național
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a încheiat cu fermierii, până la mijlocul lunii martie 2020, contracte multianuale și sezoniere de irigații pentru o suprafață de 827.242 de hectare (ha). 

Suprafața totală pe care ANIF o are pregătită pentru contractare și irigare este de 1.045.183 ha. Instituția susține într-un comunicat de presă că, din cauza lipsei de precipitații din ultima perioadă, campania de irigații a demarat în acest an încă din cursul lunii martie, în județe precum Botoșani și Galați.

Până în prezent, ANIF a încheiat prin filialele teritoriale 742 contracte, din care 617 multianuale și 125 sezoniere. Suprafața cea mai mare pentru care s-au încheiat contracte este la filiala teritorială Brăila, cu 216.328 ha și 314 contracte, urmată de filiala teritoriala Galați, cu 101.154 ha și 26 de contracte, și filiala teritorială Ialomița, cu 63.507 ha și 22 contracte.

ANIF anunță fermierii că și în acest an apa pentru irigații până la punctele de livrare este gratuită, prin fonduri asigurate de la bugetul de stat. Fermierii pot beneficia de apă gratuită indiferent dacă sunt persoane fizice, persoane juridice, organizați în OUAI/FOUAI sau asociații agricole.

Pentru campania din acest an, agenția a alocat 39 milioane de lei pentru lucrările de întreținere și reparații aferente infrastructurii principale aparținând ANIF, precum și 30 milioane  de lei pentru energia electrică necesară funcționării stațiilor electrice de pompare de bază și repompare și trei milioane de lei pentru apa preluată din sursă (Dunăre și râuri interioare).

Totodată, ANIF anunță că încheierea contractelor nu se sistează, dar se vor transmite numai prin format electronic. De asemenea, lucrările de întreținere și reparații și cele din Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații se vor desfășura într-un ritm normal.

Citit 1723 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2020 21:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.