Declarații, plăți APIA și dosare AFIR

Declarații, plăți APIA și dosare AFIR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) precizează fermierilor că pe lângă câmpul separat, numărul 6, pentru realizarea de activități agricole, mai este prevăzut alt câmp distinct, numărul 9, pentru comercializarea produselor agroalimentare în cazul producătorilor agricoli.

”Totodată, precizăm că persoanele de peste 65 de ani care realizează activități agricole sau comercializează produse agroalimentare își pot desfășura activitățile, cu condiția de a avea tot timpul completată declarația pe proprie răspundere. Pentru comercializare aveți în vedere că trebuie să aveți asupra dvs. atestatul de producător agricol, carnetul de comercializare și actele dvs. pentru a face dovada autorităților statului, având în vedere prevederile Ordonanței militare nr. 3/24.03.2020. Toți fermierii care se deplasează pentru efectuarea lucrărilor agricole în câmp sau în ferme trebuie să aibă asupra lor declarația pe proprie răspundere completată pentru a o prezenta autorităților statului”, se mai arată în informațiile transmise de MADR.

”Pe 25 martie, la Consiliul de Miniștri, România a susținut în fața Comisiei Europene și în fața Comisarului european ca în regim de urgență să se acorde avansul din plățile directe mai devreme de 16 octombrie, știind că aveți nevoie de bani pentru a putea răspunde provocările din această perioadă”, le-a transmis fermierilor Emil Dumitru, secretar de stat MADR, printr-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook. Această precizare vine în contextul în care activitatea agențiilor de plăți (APIA) este semi-blocată odată cu instaurarea stării de urgență, fiind restricționat contactul direct cu fermierii iar depunerea cererilor pentru subvenții este suspendată până la data de 6 aprilie 2020.

Similar, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va primi spre analiză și avizare dosarele de achiziții ale beneficiarilor publici de finanțare europeană nerambursabilă doar prin intermediul noului modul on-line destinat achizițiilor pentru proiectele de investiții publice finanțate prin PNDR 2020.

Noile funcționalități privind transmiterea dosarelor de achiziții sunt disponibile pentru fiecare proiect în parte în cadrul platformei online de depunere proiecte. Detalii privind pașii ce trebuie parcurși pot fi regăsite în cadrul paginii de instrucțiuni pentru modulele on-line, pagină accesibilă la adresa https://online.afir.info/Help.

Citit 1212 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2020 21:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.