Fonduri europene pentru decontarea șomajului tehnic

Fonduri europene pentru decontarea șomajului tehnic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU) din cadrul Ministerului Fondurilor Europene (MFE) a lansat în consultare publică ghidul „Sprijin pentru persoanele angajate în cadrul întreprinderilor al căror domeniu de activitate este afectat direct ca urmare a declarării situațiilor de epidemii”. 

Foarte multe firme din țara noastră au fost afectate direct sau indirect de pandemia produsă de noul coronavirus și din acest motiv unele nu au venituri pentru a-și plăti angajații. Ca atare, aceștia intră în șomaj tehnic sau le sunt suspendate contractele de muncă, se arată într-un comunicat al MFE. Apelul va finanța acordarea de subvenții persoanelor care se află în șomaj și care au fost angajate ale unor companii afectate direct de pandemia COVID-19 sau de măsurile luate pentru a opri răspândirea acesteia - Ordonanțele militare și celelalte acte emise de autorități pe perioada stării de urgență.

Proiectele vor putea fi depuse de Ministerul Muncii și Justiției Sociale/Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în parteneriat cu parteneri sociali/furnizori de servicii sociale sau alte entități relevante. Ulterior, firmele cu angajați trimiși în șomaj tehnic vor putea solicita acestor instituții plata sumelor, urmând ca MFE să deconteze cheltuielile din fondurile alocate. 

Propunerile și sugestiile pot fi trimise până la data de 10 aprilie 2020, la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., iar ghidul poate fi consultat pe website-ul Ministerului Fondurilor Europene.

Citit 1257 ori Ultima modificare Duminică, 05 Aprilie 2020 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.