Bani europeni pentru asigurarea culturilor. 40 milioane de euro, pentru sectorul vegetal

Bani europeni pentru asigurarea culturilor. 40 milioane de euro, pentru sectorul vegetal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, fermierii au la dispoziție 40 milioane de euro ca sprijin direct pentru a-și proteja exploatațiile agricole de aproape orice risc legat de intemperii, boli și catastrofe naturale. "Fermele vegetale și vița de vie pot fi asigurate acum de orice fermier, cu costuri minimale, fondurile europene asigurând pentru toți 70% din valoarea polițelor încheiate", a precizat Oros.

Ministerul va relansa, la jumătatea lunii mai, submăsura "Prime de asigurare a culturilor", din cadrul PNDR 2014-2020, ce va fi deschisă până la sfârșitul lunii noiembrie 2020 şi va fi destinată asigurării culturilor de toamnă aferente anului 2019 şi culturilor de primăvară pentru campania 2020. Pentru sectorul zootehnic, sesiunea va fi disponibilă la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Principalele riscuri eligibile care pot face obiectul contractului de asigurare acoperă fenomenele climatice nefavorabile, inclusiv seceta. De asemenea, alte fenomene climatice nefavorabile acoperite sunt: arșița, inundațiile, grindina, înghețul (timpuriu de toamnă, de iarnă sau târziu de primăvară), ploile torențiale sau ploile excesive și de lungă durată, furtuna, vijelia, uraganul sau tornada.

Ghidul solicitantului și alte informații necesare fermierilor interesați se găsesc pe portalul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Citit 831 ori Ultima modificare Duminică, 10 Mai 2020 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.