Ultimele două săptămâni pentru primirea cererilor de subvenții

Ultimele două săptămâni pentru primirea cererilor de subvenții
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Printr-un ordin intern, președintele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a instituit lucrul "non-stop" în centrele instituției, pentru finalizarea campaniei de primire a cererilor fermierilor pentru subvenția la hectar sau pe animal.

Reamintim că termenul de depunere al acestora a fost prelungit până pe 15 iunie, iar începând cu data de 6 aprilie, transmiterea lor către centrele județene ale APIA se realizează on-line. Practic, fermierii trebuie să acceseze site-ul APIA și apoi linkul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, unde se regăsește și o descriere amănunțită a utilizării acesteia.

În același timp, centrele județene asigură permanența pentru primirea cererilor din campania 2020, lucrându-se și în următoarele două sfârșituri de săptămână, 6-7 și, respectiv 13-14 iunie.

Sprijinul financiar are ca surse Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Cu privire la stadiul depunerii cererilor, până pe 29 mai, la nivel național, în evidențele APIA se aflau aproape 737.000 de cereri, pentru o suprafață de puțin peste șapte milioane de hectare, a precizat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

La nivelul județului Galați, au fost depuse, până pe 31 mai, un număr de 15.607 cereri unice de plată, reprezentând circa 84,5 la sută din numărul total al fermierilor care au depus cerere și în campania 2019 (18.471 de fermieri), pentru o suprafață totală de peste 164.000 de hectare.

Totodată, se face un apel către primării să elibereze urgent adeverințele de la registrele agricole pentru fermierii care solicită subvenții și să le transmită către Centrul Județean și către centrele locale aferente. Adeverința trebuie anexată obligatoriu la cererea unică depusă de fermieri pentru subvențiile din agricultură aferente acestui an, se mai arată în informarea primită de la Centrul Județean APIA Galați.

Citit 1194 ori Ultima modificare Marți, 02 Iunie 2020 23:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.