Zootehnia și seceta, priorități în agricultură, în opinia secretarului de stat gălățean George Scarlat

Zootehnia și seceta, priorități în agricultură, în opinia secretarului de stat gălățean George Scarlat
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Într-o recentă emisiune televizată de specialitate, gălățeanul George Scarlat, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a abordat problematica sectorului zootehnic în contextul pandemiei de COVID-19 și, implicit, a reducerii desfacerilor cu circa 15-20 de procente din total, reprezentând vânzările către zona HoReCa.

Referindu-se strict la domeniul suin, Scarlat a arătat că "problemele țin de faptul că programul de ameliorare a raselor de reproducție s-a suprapus cu necesitatea reducerii focarelor de pestă porcină africană, iar pandemia a condus și la o puternică scădere a prețurilor la producător". Totodată, secretarul de stat din MADR a menționat că "industria alimentară a păstrat în această perioadă oamenii la muncă și asta ne obligă pe noi, cei din Ministerul Agriculturii, să o sprijinim".

La o altă dezbatere TV de profil, George Scarlat a abordat, din nou, efectele secetei pedologice. "Din ultimele date ale ministerului, 1,186 milioane de hectare sunt calamitate sută la sută și vor intra pe sprijinul de compensare a pierderilor. Acum aș putea să spun că suma de despăgubire ar fi de minimum 150 de euro la hectar, dar nu aș dori să avansez neapărat cifre, pentru că bugetul pentru această formă de sprijin nu este încă finalizat. Cel mai probabil, va fi nevoie de rectificarea bugetară din iulie-august, pentru ca, cel mai târziu, la finele lunii august să se efectueze și plățile către fermieri, evident în proporția corectă cu care le-au fost afectate culturile", a precizat Scarlat.

Citit 2605 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2020 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.