Reducerea sărăciei prin POAD și discuții cu legumicultorii

Reducerea sărăciei prin POAD și discuții cu legumicultorii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aflat vineri, 10 iulie, la Galați, ministrul Fondurilor Europene, Marcel-Ioan Boloș, a vizitat alături de prefectul județului Galați, Gabriel-Ioan Avrămescu, depozitul destinat Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Acesta contribuie la consolidarea coeziunii sociale și la reducerea sărăciei extreme, prin distribuirea de ajutoare alimentare și produse de igienă. Totalul beneficiarilor în județul Galați este de 40.942 de persoane, care vor primi 245.652 de pachete alimentare și 163.768 de pachete de igienă. Valoarea unui pachet de igienă este de 120 de lei, iar cea a unui pachet de produse alimentare este de 253 de lei.

Totodată, ministrul Fondurilor Europene s-a deplasat în comuna Matca, pentru o discuție cu agricultorii locali. Aceasta s-a axat pe programele de finanțare europeană existente la ora actuală pentru sprijinirea agriculturii și în special a sectorului legumicol.

Potrivit președintelui Organizației Județene a PNL Galați, senatorul George Stângă, un alt subiect adus în discuție a fost cel privind întâlnirea cu CEO-ul unui mare retailer local, tema principală fiind promovarea producătorilor locali în marile lanțuri de magazine.

Citit 1007 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iulie 2020 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.