Șantierul Naval din Galați estimează o revenire în 2021
Foto: Marian Calestru

Șantierul Naval din Galați estimează o revenire în 2021
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Prezent, joi, 20 august la ședința Comisiei de Dialog Social din cadrul Instituției Prefectului, directorul general al Șantierului Naval Damen Galați, danezul Flemming Sorensen, a arătat că a existat o reducere a numărului de comenzi în industria navală încă dinaintea izbucnirii pandemiei de Covid-19, iar aceasta doar a agravat starea de lucruri.

Cu toate acestea, estimările pentru anul viitor sunt optimiste, cu o sporire a numărului de comenzi, iar cu sprijinul grupului mamă activitatea ar trebui să revină pe creștere.

Referitor la disponibilizările din șantierul gălățean, Flemming Sorensen a explicat că, în afara persoanelor restructurate, există și lucrători care în prezent nu au încărcare la Galați. ”Aceste persoane vor beneficia de proiectele noastre de mobilitate, vor merge la Mangalia, pe șantierele noastre din lume și chiar la angajatori din afara grupului Damen. Totodată, cei care nu se regăsesc în proiectele de mobilitate, vor beneficia de șomaj tehnic, un cost asumat de companie pentru a trece cu bine peste această perioadă”, a adăugat Flemming Sorensen.

În cadrul aceleiași întruniri de la sediul Prefecturii, directorul general al Damen Galați s-a arătat interesat de un parteneriat cu autoritățile publice locale, dar și cu unități de învățământ din Galați, în zona calificării profesionale.

Citit 5683 ori Ultima modificare Vineri, 21 August 2020 16:37

3 comentarii

 • postat de Drept multumire.....
  Duminică, 23 August 2020 08:54
  192.121.87.***
  pentru profitul net de 40.403.047 ron (adica vreo 8.400.000 euro ) obtinut anul trecut la Galati , Damenul arunca afara vreo 600 de oameni !
  " Multumim " ,Damen !
  0
  8
  Raportează
 • postat de BLA,BLA,BLA.....
  Vineri, 21 August 2020 20:23
  91.195.98.***
  https://www.youtube.com/watch?v=e3BiZzfrTHo ....sarbatoarea s-a terminat , capul la fund !


  PS : zeci de ani de zile Șantierul din Galati a trait din constructia de nave cargo , marfuri generale, tancuri chimice sau petroliere , nave portcontainer., mineraliere...etc ....pana la decizia prosteasca luata acum cativa ani de zile ,de catre Damen ca aici sa se construiasca exclusiv nave offshore ,speciale ....si alte bazaconii.
  0
  13
  Raportează
 • postat de analist resurse umane
  Vineri, 21 August 2020 18:58
  89.136.231.***
  Daca meseriasii din Damen sunt scapati din mana o sa plece la alte firme si Santierul nu va mai avea forta de munca calificata si inalt calificata. Omul trebuie sa manance luna de luna si sa isi plateasca facturile. Daca nu ii oferi nimic va pleca in lume si nu se va mai intoarce la Damen si cand vin comenzile se va constata ca nu mai au cu cine lucra pentru ca toate santierele din lume incluziv cele din Canada si Norvegia cauta constructori navali. Mare atentie!
  0
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.