Șantierul Naval din Galați estimează o revenire în 2021
Foto: Marian Calestru

Șantierul Naval din Galați estimează o revenire în 2021
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Prezent, joi, 20 august la ședința Comisiei de Dialog Social din cadrul Instituției Prefectului, directorul general al Șantierului Naval Damen Galați, danezul Flemming Sorensen, a arătat că a existat o reducere a numărului de comenzi în industria navală încă dinaintea izbucnirii pandemiei de Covid-19, iar aceasta doar a agravat starea de lucruri.

Cu toate acestea, estimările pentru anul viitor sunt optimiste, cu o sporire a numărului de comenzi, iar cu sprijinul grupului mamă activitatea ar trebui să revină pe creștere.

Referitor la disponibilizările din șantierul gălățean, Flemming Sorensen a explicat că, în afara persoanelor restructurate, există și lucrători care în prezent nu au încărcare la Galați. ”Aceste persoane vor beneficia de proiectele noastre de mobilitate, vor merge la Mangalia, pe șantierele noastre din lume și chiar la angajatori din afara grupului Damen. Totodată, cei care nu se regăsesc în proiectele de mobilitate, vor beneficia de șomaj tehnic, un cost asumat de companie pentru a trece cu bine peste această perioadă”, a adăugat Flemming Sorensen.

În cadrul aceleiași întruniri de la sediul Prefecturii, directorul general al Damen Galați s-a arătat interesat de un parteneriat cu autoritățile publice locale, dar și cu unități de învățământ din Galați, în zona calificării profesionale.

Citit 5966 ori Ultima modificare Vineri, 21 August 2020 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.