Avem un fluviu, ce facem cu el?

Avem un fluviu, ce facem cu el?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Autorităţile sunt îndemnate să-şi dea un mai mare interes în conturarea Strategiei UE pentru regiunea Dunării *

Sub egida „Forumul pentru Dunăre” s-a desfăşurat în această săptămână Conferinţa „Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării”.

„Pentru a avea succes în fixarea acestei strategii trebuie să identificăm proiecte strategice care să fie în acelaşi timp concrete, plecând de la necesităţile de dezvoltare de la nivel local şi regional”.

„Este necesar un Plan de acţiune precis în acest sens”, a declarat eurodeputata Adriana Ţicău, vicepreşedinte al Comisiei de transport şi turism a PE şi iniţiatoarea „Forumului pentru Dunăre” din PE.

În acelaşi timp, eurodeputata a subliniat că este necesară o implicare pe măsura obiectivelor din partea autorităţilor române şi centrale pentru a valorifica avantajele care decurg din faptul că România cuprinde o treime din cursul Dunării.

În acest context, Ţicău a atras atenţia că multe din proiectele TEN-T din regiune sunt întârziate. Strategia UE pentru Dunăre poate ajuta la mai buna utilizare a fondurilor europene şi la stimularea colaborării între autorităţile din regiunile aferente bazinului acestui fluviu.

Acest lucru este cu atât mai oportun cu cât felul în care se concretizează această strategie macroregională va influenţa şi viitoarea politică de coeziune a Uniunii, având potenţialul de a genera beneficii majore în plan economic şi social.

La conferinţa organizată la Parlamentul European au participat, pe lângă eurodeputaţi şi reprezentanţi ai Consiliul UE, ai Comisiei Europene precum şi ai Comitetului Regiunilor, Consiliului Economic şi Social, respectiv ai regiunilor din statele membre riverane Dunării.

Citit 807 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.