O stare de bine ține și de ritmul pe care îl avem în alimentație. Iar pauzele mai lungi sunt mai benefice pentru organism decât gustările mici și dese, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic.
"Pauze cât mai lungi, măcar de 5-6 ore, ca să fie timp pentru organism să ia efectiv o pauză metabolismul, să facă curățenie ficatul, să mai uităm un pic de ideea de mâncare din capul nostru. Educație importantă: să mâncăm mult mai rar, contrar sfaturilor nutriționiștilor care ne-au zis trei mese plus două gustări! Nu e adevărat! Ca adulți, acum, în ziua de azi, cred că și două mese ar fi suficiente! Sunt alții care mănâncă chiar o dată în zi, nu e nicio greșeală. Cu cât mâncăm mai rar și mai puțin, cu atât, culmea, organismul se simte mai bine", a explicat Mihaela Bilic.
Medicul a dat câteva sfaturi și în ceea ce privește potolirea senzației de foame. "Nu o păcălim, nu avem cum să o păcălim! Cel mai simplu, o antrenăm ca pe un mușchi. Trebuie să ne creștem toleranța la foame și să învățăm să rezistăm până la foame de nota 6-7, pe o scară de la 0 la 10. Noi, în mod normal, mâncăm la foame de nota 2-3, cum ni se face un pic foame, cum mâncăm. Și, de fapt, prin toleranța antrenată ar trebui să ne spunem, efectiv ca unui copil: știu că îți este foame, mai așteaptă un pic, astfel încât foamea să crească măcar până la nota 6", a mai spus nutriționistul.