Plăți de 1,4 miliarde euro către fermieri

Plăți de 1,4 miliarde euro către fermieri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că a aprobat și a efectuat până în prezent plăți de șapte miliarde de euro către fermieri, procesatori, antreprenori și autorități publice locale, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020. Astfel, gradul de absorbție al PNDR 2020 a ajuns la peste 71 la sută.

Din totalul fondurilor nerambursabile plătite, peste 3,6 miliarde euro au fost efectuate pentru proiectele de investiții în mediul rural, pentru decontarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor, pentru acțiunile și investițiile Grupurilor de Acțiune Locală, pentru investiții de reducere a efectelor dezastrelor naturale.  Totodată, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură au fost efectuate plățile compensatorii către fermieri în valoare totală de peste 3,3 miliarde euro.

Doar în ultimul an, 2020, până în prezent, AFIR a efectuat plăți în valoare de peste 1,4 miliarde euro către fermieri. În aceeași perioadă, instituția a plătit 166 milioane euro autorităților locale, beneficiarii publici ai PNDR 2020.

Citit 934 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2020 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.