Cinci proiecte gălățene eligibile pentru finanțare europeană

Cinci proiecte gălățene eligibile pentru finanțare europeană
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat raportul de selecție intermediar pentru submăsura 4.3 „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice”, componenta infrastructură de irigații din PNDR 2020.

Valoarea fondurilor alocate proiectelor selectate pentru finanțare în această etapă se ridică la 30 de milioane de euro.

În perioada aferentă acestei etape au fost depuse on-line, pe www.afir.info, 95 de proiecte de investiții în infrastructura secundară de irigații, cu punctajul mai mare sau egal decât pragul de calitate lunar stabilit la 70 de puncte.

Dintre acestea, prin acest raport intermediar 30 proiecte au fost selectate pentru finanțare, beneficiarii eligibili, respectiv Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI), urmând să primească fonduri nerambursabile de aproape 30 de milioane de euro. Printre ele, se află și cinci proiecte depuse de OUAI din județul Galați. Este vorba de cele ale OUAI Plot 42 din comuna Tudor Vladimirescu pentru reabilitarea și modernizarea SPP 42, OUAI Piscu pentru modernizarea SPP 22, OUAI Independența-Siret pentru modernizarea și retehnologizarea SPP 56, OUAI Frumușița pentru retehnologizarea și modernizarea SPP Frumușița și OUAI Liești pentru reabilitarea și modernizarea Plotului 43/44.

Un nou raport pentru selecția restului de proiecte se află în faza procedurală avansată, conform AFIR.

Citit 1357 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.