Înghețarea veniturilor, dar nu și concedieri, în sectorul public

Înghețarea veniturilor, dar nu și concedieri, în sectorul public
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Premierul Florin Cîţu a transmis, joi, că angajaţii din sectorul public vor primi aceleaşi salarii şi sporuri ca în 2020, subliniind, totodată, că nu se vor face concedieri, conform Agerpres. El a fost întrebat despre anunţul sindicatelor, care îl acuză de lipsă de dialog social, privind prelungirea calendarelor de protest.

"Asta fac sindicatele, încearcă să susţină angajaţii, dar, în acelaşi timp, mesajul de fiecare dată pentru sindicalişti şi pentru angajaţii din sectorul bugetar este acelaşi: în 2020, când toată economia trecea prin cea mai mare criză din ultima sută de ani, când în sectorul privat au fost 1,4 milioane de oameni în şomaj tehnic, oameni care plăteau taxe ca să susţină salariile celor din sectorul public, sectorul public a primit creşterea salarială normală, nu a fost nimeni dat afară. Anul acesta nu este nimeni dat afară, toată lumea îşi primeşte sporurile, primeşte aceleaşi salarii ca în 2020", a declarat Cîţu, după ce a participat la un eveniment organizat de Bursa de Valori Bucureşti.

Tortodată, premierul a remarcat că lucrurile s-au modificat peste tot, doar liderii sindicali sunt aceiaşi de 30 de ani. "Sunt foarte mulţi lideri sindicali care... Şi aici este surpriza şi ar trebui să ne gândim, ca societate, cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceiaşi oameni de 30 de ani? Acolo chiar nu se întâmplă nimic. Peste tot se mai modifică lucrurile, dar acolo sunt aceiaşi lideri. Poate în acest dialog social o să ne întrebăm cum ajung acolo", a spus Cîţu.

Citit 1333 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2021 11:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.