Cereri pentru banii caprei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Crescătorii de ovine şi caprine pot solicita, până pe data de 31 mai, Plata Naţională Directă Complementară pentru sectorul zootehnie, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Galaţi.

„Pentru a beneficia de prima pe cap de animal, crescătorul trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Astfel, efectivul din exploataţie trebuie să fie de minimum 50 capete ovine, respectiv 25 caprine, vârsta acestora fiind de minimum un an până la data de 31 martie a anului în care se face solicitarea primei”.

„Totodată, efectivul pentru care se solicită prima trebuie să fie înscris în Registrul naţional al exploataţiilor la data depunerii cererii şi trebuie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere, în perioada 1 iunie – 31 august 2010”, ne-a declarat Dumitru Buţurcă, directorul coordonator al APIA Galaţi.

Este important de ştiut că, începând din acest an, dacă în urma verificărilor se constată diferenţe între numărul animalelor pentru care s-a solicitat plata şi numărul animalelor eligibile, se pot aplica penalităţi, în sensul reducerii plăţilor sau chiar a excluderii totale de la plată. 

Există însă şi un grad de toleranţă. Astfel, în cazul în care diferenţa care apare la catastif este de maximum trei animale, nu se aplică nici o penalizare.

Pe de altă parte, dacă raportul dintre numărul de animale cu nereguli şi numărul de animale determinat este mai mare de 50 la sută, solicitantul este exclus de la plată pentru anul în care se face solicitarea primei pe cap de animal.

„Pentru a evita situaţiile neplăcute şi pentru crescători şi pentru noi, cererile se depun la APIA Galaţi după ce crescătorul a luat legătura cu medicul veterinar pentru eliminarea tuturor neconcordanţelor de înregistrare care pot determina o eventuală excludere de la plată a solicitantului”, a mai arăta reprezentantul APIA Galaţi.

Citit 654 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.