AFIR finanțează activități neagricole în mediul rural

AFIR finanțează activități neagricole în mediul rural
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat lansarea sesiunii de primire a proiectelor pentru submăsura 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Primirea cererilor de finanțare a început vineri, 29 octombrie 2021, și se va încheia anul viitor, la finele lunii ianuarie. Suma totală disponibilă pentru investiții este de 50 de milioane de euro, iar sprijinul public nerambursabil se acordă sub formă de sumă forfetară, în funcție de tipul investiției. Valoarea acestuia este de 50.000 de euro per proiect, cu excepția activităților de producție, pentru care valoarea sprijinului este de 70.000 euro pentru un proiect.

Activitățile pentru care se poate solicita finanțare trebuie să se regăsească în Lista codurilor CAEN eligibile, respectiv, în Anexa 7 la Ghidul solicitantului. Dintre acestea, amintim: prestarea de servicii medicale, sociale, sanitar-veterinare, producția de băuturi răcoritoare nealcoolice, producția de ape minerale și alte ape îmbuteliate, fabricarea produselor textile, producția de țesături etc.

Citit 964 ori Ultima modificare Luni, 08 Noiembrie 2021 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.