Avans al lucrărilor de construcții noi

Avans al lucrărilor de construcții noi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat, ca serie brută, cu 0,4 la sută, în primele nouă luni ale anului, comparativ cu datele consemnate pentru aceeaşi perioadă din 2020, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
În intervalul 1 ianuarie - 30 septembrie 2021, pe elemente de structură, a avut loc o creştere la lucrările de construcţii noi cu 9,4 la sută, în timp ce scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-21,7 la sută) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-12,8 la sută).
De asemenea, pe obiecte de construcţii, a avut loc o creştere de 27,8 la sută la clădirile rezidenţiale. În schimb, clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 9,3 la sută, respectiv, cu 5,8 la sută.
Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele nouă luni ale anului în curs, faţă de perioada similară din 2020, cu 0,3 la sută, trend evidenţiat la lucrările de construcţii noi (+8,1 la sută). Pe de altă parte, lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 19,1 la sută, respectiv, cu 11,8 la sută.

Citit 545 ori Ultima modificare Marți, 16 Noiembrie 2021 23:31

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro