Cum poate fi diminuat deficitul comercial

Cum poate fi diminuat deficitul comercial
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Recoltele bune obţinute în acest an de fermierii români nu vor ajuta foarte mult economia autohtonă, pentru că mare parte din materia primă pleacă la export, iar bugetul pierde din această cauză miliarde de euro, susţine preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România (AFR), Daniel Botănoiu. "Dacă s-ar folosi în zootehnie jumătate din grâul şi porumbul exportat, numărul de animale s-ar dubla, iar deficitul comercial s-ar diminua", a precizat Botănoiu, într-o declaraţie privind bilanţul anului agricol 2021. Acesta afirmă că meritul pentru producţia de cereale a României pe 2021 revine în principal fermierilor.

Citit 1069 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Ianuarie 2022 15:25

1 comentariu

 • postat de Sorin
  Vineri, 31 Decembrie 2021 14:36
  95.77.107.***
  Exista o vorba in popor.
  Si cand spun popor ma gandesc la cei nascuti la tara , in familii cu posibilitati limitate, si care au muncit ulterior in fabrici unde au facut treaba de calitate.
  Expresia este : " Fara industrie mirosi a fraier ". Oamenii fac scoala ca sa poata realiza valoare adaugata suplimentara. Daca o tara reuseste sa produca lucruri care necesita mai multa organizare si inteligenta, tara respectiva o duce mai bine.
  Si industria alimentara este tot industrie.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.