Irigațiile vor fi reluate în județul Galați, la finele lui martie. După reparații, SRP 1 Vânători este în probe de funcțiune

Irigațiile vor fi reluate în județul Galați, la finele lui martie. După reparații, SRP 1 Vânători este în probe de funcțiune
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Conform informațiilor obținute de la Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Galați, din cadrul ANIF, campania de irigații 2022 în județul Galați va demara la finalul lunii, până vineri, 18 martie, fiind deja contractată o suprafață de aproximativ 80.940 de hectare. Ca urmare a comenzilor de apă primite de la beneficiari, au fost efectuate reviziile necesare la stația de bază SPA Dunăre, astfel încât să poată fi asigurat, în mod gratuit, nivelul optim al apei pentru irigații până la stațiile de punere sub presiune sau alte puncte de livrare pentru care au fost încheiate contracte multianuale sau sezoniere.

”Stația de bază SPA Dunăre, împreună cu Canalul Magistral Lunca, fac parte dintr-un proiect de investiții cuprins în cadrul Programului Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații din România (PNRIPIR), în acest moment desfășurându-se procedura de achiziție a lucrărilor de execuție”, ne-a precizat directorul FTIF Galați, Sorin-Adrian Pîrvu. Conform sursei citate, în cadrul PNRIPIR mai sunt cuprinse și alte trei proiecte de investiții privind reabilitarea sifoanelor Mălina, Lozova, Suhurlui fir drept, Valea Cocorașului, Valea Gerului, Valea Călmățui, Valea Negrea din amenajarea hidroameliorativă complexă Câmpia Covurlui. Aceste trei proiecte de investiții se află în etapa finală de proiectare.

În plus, o veste bună vine de la stația SRP1 Vânători, aflată în folosință gratuită la FOUAI Câmpia Covurlui. La aceasta au fost efectuate reparațiile necesare în urma avariei majore survenite în luna octombrie a anului anterior, în prezent efectuându-se probe pentru punerea în funcțiune, tot de la finele lunii în curs. Reamintim că FOUAI Câmpia Covurlui are în curs de execuție lucrări de modernizare de 1,5 milioane de euro, finanțate prin fonduri europene nerambursabile, pe submăsura 4.3.

Citit 8392 ori Ultima modificare Luni, 21 Martie 2022 11:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.