Tranşa FMI, garantată

Tranşa FMI, garantată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prezent, sâmbătă, la Galaţi, primul ministru Emil Boc a declarat că boardul FMI a votat în unanimitate acordarea tranşei de împrumut României, fapt care demonstrează credibilitatea statului român.

„Banii de la FMI vor merge în totalitate la BNR pentru consolidarea rezervelor valutare ale ţării în lupta pe care o avem în menţinerea unui nivel relativ echilibrat al cursului şi pentru menţinerea sub control a inflaţiei. Practic decizia FMI este un semn de credibilitate la adresa României, că ne consolidăm imaginea pe plan extern, de ţară care avem situaţia sub control, avem o stabilitate pe care putem să o ducem mai departe.”

„În acelaşi timp, împrumutul oferă posibilitatea României să îşi finalizeze reformele începute, fie că vorbim de administraţie publică locală, de salarizare publică, sănătate, educaţie, justiţie. Reformele  sunt în plină desfăşurare şi practic, la sfârşitul anului, dacă aceste reforme sunt duse până la capăt, vom putea reveni în privinţa salariilor bugetarilor la nivelul de acum. Cu o condiţie: ca acest efort de reformă să nu fie blocat la nivel politic sau alte nivele”, a declarat Emil Boc. 

Citit 812 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.