Investiţie de aproape 100 de milioane de euro, în sprijinul fermierilor gălățeni

Investiţie de aproape 100 de milioane de euro, în sprijinul fermierilor gălățeni
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați anunță, printr-un comunicat de presă, că în județul Galați se vor investi aproape 100 de milioane de euro, în cadrul unui amplu și important proiect de modernizare a infrastructurii de irigații. Proiectul are deja studiul de fezabilitate realizat, două etape majore de implementare și este finanțat prin Fondul Național de Dezvoltare și Investiții de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

"Este o investiție extrem de importantă pentru agricultura gălățeană, mai ales în noul context internațional, în care specialiștii avertizează o posibilă criză alimentară. Acest proiect va duce în mod cert la creșterea producției agricole din județ și la crearea de noi locuri de muncă. Se vor construi stații de pompare a apei din barajul Movileni, precum și toată infrastructura necesară pentru a iriga mii de hectare de teren agricol. Cheltuielile vor fi reduse cu mai bine de jumătate, pierderile vor fi zero, iar apa va ajunge la rădăcina plantei în aproximativ 12 ore. Astfel, în prima etapă, vor putea fi irigate aproape 15.000 de hectare din Drăgănești, Barcea, Ivești, Liești și o parte din Cudalbi, iar în cea de-a doua etapă - alte 13.000 de hectare din Matca, Cudalbi și Valea Mărului", a precizat președintele CJ, Costel Fotea.

Conform aceleiași surse, în această investiție este implicat cunoscutul fermier gălățean Gavrilă Tuchiluș, directorul general și unul dintre acționarii Agrimat Matca, dar și europarlamentarul Dan Nica. În plus, șeful MADR, Adrian Chesnoiu, a sprijinit acest proiect, aprobat marți, 31 mai, în comisia tehnică a ministerului.

Citit 2453 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2022 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.