A fost aprobat și proiectul de alimentare cu gaze de la Smârdan

A fost aprobat și proiectul de alimentare cu gaze de la Smârdan
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Marți, 14 iunie, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat încă 31 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 1.412.910.307,88 lei, finanțate prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny". Pe listă se află și proiectul dezvoltat de comuna gălățeană Smârdan, acesta din urmă având o valoare de 33,206 milioane de lei.

Investițiile fac parte din totalul celor 104 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.

În urma deciziei de marți, autoritățile publice locale vor semna contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Astfel, poate fi demarată procedura de achiziție publică și, ulterior acesteia, și lucrările de construcții.

Citit 1155 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iunie 2022 14:24

2 comentarii

 • postat de Marcu D
  Joi, 16 Iunie 2022 09:20
  5.2.209.***
  In sezonul rece, sa incalzesti o casa in mediul rural, se consuma cel putin 250 - 300 mc gaze naturale.
  La ce preturi si-au pus de capul lor furnizorii de gaze, cam neinteresant sa te mai bransezi la reteaua de gaze.
  Socoteala este simpla si se poate verifica si pe site-ul ANRE. La un pret de 0,68 lei / kW, asta se traduce in felul urmator: pentru a produce 1 kW se ard cca 10.5 mc gaze naturale. De aici rezulta 7,14 lei/mc de gaz. Mai pe romaneste iarna peste 2000 lei lunar.
  Din pacate avem un guvern iresponsabil, care mimeaza asazise masuri impotriva acestor hotii care de fapt baga bani cu nemiluita in bugetul statului. Cand Romania poate acoperi 80% din necesarul de consum, cand gazele sunt extrase fix cu aceleasi tehnologii de acum 4 - 5 ani la un pret de 40 de bani pe mc asta ce inseamna?
  Dar cand trebuie hranita marea armata de bugetari, agentii, pensionari speciali, CA-uri unde se toaca sute de milioane de euro, nu mai conteaza ca inclusiv bruma de economie care abia mai merge este bagata in colaps.
  Ati auzit vreun politician sa vina cu un program coerent de reforma administrativa si a aparatului de stat? Niciodata, doar joc de glezene si minciuni. Cum de Polonia , la populatie dubla are 900.000 de bugetari fata de 1,3 milioane la noi.
  0
  3
  Raportează
 • postat de florin
  Miercuri, 15 Iunie 2022 09:26
  86.124.202.***
  La ce preturi au ajuns cuplarea la gaz,pretul metrului cub si pretul materialelor nu vor mai fii multi doritori sa se cupleze la gaz!
  2
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.