Subvenţii la motorină pentru agricultori

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fermierii gălăţeni pot depune, în intervalul 9 august – 10 septembrie, cererea de acord prealabil pentru acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, informează APIA Galaţi.

Mai exact, potrivit Ordinului MADR nr. 177/2010 de modificare şi completare a Ordinului MADR nr. 126/2010, „cererea de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare se depune pentru anul următor, în luna decembrie a anului în curs; prin excepţie, pentru anul 2010 cererea se depune o singură dată, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 408/2010 sau în intervalul 9 august – 10 septembrie 2010 inclusiv”.

„Prin aceste normative se stabileşte că producătorii agricoli care nu au depus cererea de acord prealabil în prima etapă, respectiv până la 28 iunie, pot depune cererea la Centrele Judeţene ale APIA până la data de 10 septembrie.

După obţinerea acordului prealabil, emis de către APIA în limita plafonului prevăzut de HG 408/2010, beneficiarii trebuie să depună la Centrele Judeţene ale APIA o cerere trimestrială pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză. Cererea se depune până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea şi este însoţită de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul 126/2010.

Solicitanţii care depun cererea de acord în perioada 9 august - 10 septembrie 2010 pot beneficia de acciza redusă pentru motorina achiziţionată şi utilizată în agricultură în trimestrele trei şi patru ale anului 2010”, a declarat Dumitru Buţurcă, directorul executiv al APIA Galaţi.

Printre categoriile de beneficiari ai ajutorului de stat pentru motorină se numără producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, grupuri de producători recunoscute, instituţiile şi staţiunile de cercetare, IMM-urile care desfăşoară activitate în domeniul producţiei primare agricole.

Citit 784 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.