Sancţiuni în dosarul „Porumb pe dig”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cantonierul ANIF de la Frumuşiţa, care a cultivat porumb şi lucernă pe un dig din comună, şi inspectorul de zonă au fost sancţionaţi de conducerea instituţiei * Primul a fost retrogradat şi transferat într-o altă localitate, iar al doilea a primit un avertisment scris şi urmează să fie mutat disciplinar într-un alt sector din judeţ *

Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) a încheiat ancheta pe care a declanşat-o luna trecută, după ce „Viaţa liberă” a dezvăluit că un angajat al instituţiei a cultivat porumb şi lucernă pe digul de pe cursul pârâului Chineja, în comuna Frumuşiţa. E vorba de cantonierul Marin Graur, din localitate, care lucrează în sistem dinainte de Revoluţie.

Alături de Marin Graur a fost anchetat şi superiorul său, inspectorul de zonă Ioan Dumitru Viorel. Acesta din urmă răspunde de localităţile Frumuşiţa, Folteşti, Măstăcani şi Vlădeşti şi ar fi trebuit să sesizeze culturile ilegale înfiinţate pe digul de la Chineja de către cantonierul din Frumuşiţa.

După ce a analizat faptele celor doi angajaţi, comisia de anchetă din cadrul ANIF a dispus sancţionarea lor. „Cantonierul din Frumuşiţa va fi mutat disciplinar la o staţie de pompare a apei din Şiviţa, unde va avea numai atribuţiuni de pază. Mutarea va fi operată cu data de 1 septembrie”.

„Inspectorul de zonă a primit un avertisment scris şi urmează să fie mutat, la rândul său, într-un alt sector din judeţ, însă tot ca inspector de zonă. Asta se va întâmpla în 2-3 luni, timp în care i se va realiza inventarul patrimoniului din zona de competenţă şi i se va căuta un înlocuitor”, a declarat, ieri, inspectorul-şef Liviu Baltagă de la Unitatea de Administrare Galaţi Sud a Sucursalei Teritoriale Moldova Sud a ANIF.

Amintim că Marin Graur, cantonier ANIF în comuna Frumuşiţa, a arat şi a cultivat cu porumb şi lucernă un dig de apărare de pe cursul pârâului Chineja. După ce „Viaţa liberă” a dezvăluit acest lucru, în luna august, ANIF şi-a asumat fără rezerve faptele angajatului său, însă a arătat că şi localnicii din Frumuşiţa distrug construcţiile hidrotehnice.

„Un dig există şi pe celălalt mal al pârâului Chineja. Acela nu este, însă, administrat de noi, ci de Primărie. Acolo, locuitorii din Frumuşiţa au înfiinţat, pe lungimi mult mai mari, culturi de porumb şi lucernă. Mai mult, localnicii au amenajat pe dig stâne de oi”, declara, în august, inspectorul-şef Liviu Baltagă.

Citit 1499 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.