Ziua scandalului în loc de Ziua Siderurgistului

Ziua scandalului în loc de Ziua Siderurgistului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Intenţia celor de la Sindicatului Solidaritatea de a organiza astăzi o manifestare de Ziua Siderurgistului s-a năruit. Solicitarea pe care aceştia au înaintat-o luni administraţiei combinatului siderurgic ArcelorMittal şi prin intermediul căreia doreau să le fie pusă la dispoziţie baza sportivă Siderurgistul pentru activităţi sportive şi recreative a fost respinsă.

Reacţia sindicaliştilor a fost una pe măsura răspunsului dat de către şefii Combinatului. Mai precis, liderii SSM au susţinut că sunt indignaţi de decizia celor din conducerea ArcelorMittal, pe care îi acuză de lipsă de respect faţă de salariaţi.

„Considerăm că este vorba despre lipsă de respect faţă de toţi angajaţii, faţă de munca acestora şi faţă de familiile lor. Administraţia ar fi trebuit măcar să arate respect pentru această sărbătoare. Asta cu atât mai mult cu cât angajaţii ArcelorMittal sunt destul de amărâţi din cauza salariilor mici şi a condiţiilor precare de muncă şi de viaţă”, ne-a spus vicepreşedintele sindicatului, Marian Melinte. Acesta a adăugat că SSM îşi va continua şi chiar intensifica acţiunile de luptă sindicală.

O motivaţie pentru refuzul celor de la Combinat ar putea fi aceea a timpului scurt în care a fost făcută cererea. Practic, cei de la Solidaritatea au cerut să le fie pusă la dispoziţie baza sportivă cu doar 48 de ore înainte.

Atâta vreme cât reprezentanţii conducerii au refuzat să facă vreun comentariu legat de acest lucru este greu de spus dacă este vorba despre rea-voinţă sau dacă cererea sindicaliştilor a fost făcută în aşa fel încât să poată fi respinsă.

În orice caz, cele întâmplate nu fac decât să pună sare pe rană, asta în condiţiile în este al doilea an la rând în care angajaţii ArcelorMittal Galaţi nu vor avea parte de obişnuitele manifestări publice de Ziua Siderurgistului, lipsa acestora fiind pusă pe seama condiţiilor economice dramatice.

Citit 1867 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.