Fără gropi pe „Drumul mării”

Fără gropi pe „Drumul mării”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Drumurile judeţene Viziru – Cuza Vodă şi Cuza Vodă – Mihai Bravu au fost reabilitate cu fonduri europene * Ele fac parte din traseul către litoralul Mării Negre, denumit generic „Drumul mării” * Firma gălăţeană Tancrad a fost unul dintre contractorii proiectului brăilean *

Porţiunea din ruta tradiţională de pe teritoriul judeţului Brăila denumită generic „Drumul mării” a fost inaugurată oficial, pe 9 septembrie, în prezenţa Elenei Udrea – ministrul Dezvoltării şi Turismului.

N-au lipsit Gheorghe Bunea Stancu – preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, unitate beneficiară – şi echipa de implementare a Proiectului „Restructurare şi lărgire a drumului judeţean Viziru, Cuza Vodă, Mihai Bravu”. Ca la orice eveniment similar, s-a tăiat panglica tricoloră, s-a vorbit despre termene şi bani, calitate a lucrărilor, beneficiari.    

Întâlnirea cu ministrul a avut loc în comuna Viziru, din zona de unde începe porţiunea celor 28,3 kilometri reabilitaţi. Conform regulilor europene, şoseaua este prevăzută şi cu şanţuri laterale de scurgere a apei pluviale. Practic, s-a reabilitat DJ 211 Viziru – Cuza Vodă şi DJ 212 Cuza Vodă – Mihai Bravu.

De aici, drumul către litoral se continuă pe traseul Giurgeni – Vadu Oii, mai precis DN 2A. Proiectul, finanţat din fonduri europene are o valoare totală  de 64.799.496,88 lei din care cea a contractului de lucrări este de 55.639.652,82 lei.

Contractorul este o asociaţie alcătuită din Max Bogl Bauunternehmung Gmbh & Co KG şi firma gălăţeană SC Tancrad SRL (cea care a câştigat şi licitaţia privind lucrările de plombare a arterelor din municipiul Brăila). Lucrările au început efectiv la 11 iunie 2009 şi s-au finalizat în termenul din proiect.

Proiecte de 11 miliarde de lei

Am profitat de ocazie şi am întrebat-o pe Elena Udrea cum lucrează echipa de la minister pentru a face mai vizibile şi mai cunoscute informaţiile referitoare la fondurile europene disponibile, pentru că nu se poate spune, cel puţin deocamdată, că românii sunt maeştri în atragerea fondurilor de la UE.

Ministrul mi-a răspuns că, din punctul său de vedere, situaţia la Ministerul Dezvoltării este una fericită: s-au depus proiecte în valoare de 11 miliarde de lei, şi cum suma disponibilă este de 4 miliarde, va fi o adevărată competiţie între posibilii beneficiari.

Elena Udrea şi-a exprimat încredrea că românii vor înţelege să lucreze după regulile europene şi vor aduce în timp util facturile spre decontare, astfel încât să nu existe întârzieri la lucrările deja demarate.

Citit 1972 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.