Fermierii gălățeni sunt fruntași în Programul „Tomata”

Fermierii gălățeni sunt fruntași în Programul „Tomata”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Înscrierile pentru subvenția de 3.000 de euro, acordată ca ajutor de stat pentru cultivatorii de roșii, s-au încheiat, iar la nivelul Direcțiilor Agricole Județene, responsabile cu implementarea programului, luni, 3 aprilie, erau înregistrați 22.295 de solicitanți.

Potrivit Ministerului Agriculturii, în județul Olt s-au înscris 7.070 de beneficiari, în județul Galați sunt înregistrate peste 5.700 de solicitări, din care peste 2.200 ale unor fermieri tineri, sub 40 de ani, iar în Dolj sunt 1.936 de cereri. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 17.180 de cereri, pentru 2023 se remarcă o creștere de peste 20%.

"Programul «Tomata» are deja o anumită vechime și iată că acest număr mare de cereri îi conferă o consistență mai pronunțată. (...) Nu există județ care să nu aibă un cultivator de tomate înscris în program, chiar și acolo unde nu sunt condiții prielnice cultivării tomatelor în spații protejate, cum ar fi în Covasna, Harghita sau Brașov", a declarat ministrul Petre Daea.

Producătorii de tomate au avut posibilitatea accesării sprijinului de minimis până la data de 1 aprilie 2023, iar în această perioadă va debuta valorificarea producției, care se va face până la 30 iunie, inclusiv. Ulterior, ultima zi de depunere a documentelor justificative este data de 14 iulie, în conformitate cu prevederile legale.

Citit 1001 ori Ultima modificare Vineri, 07 Aprilie 2023 11:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.