De miercuri, prețuri mai clare în farmacii și magazine

De miercuri, prețuri mai clare în farmacii și magazine
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Miercuri, 26 iulie, vor intra în vigoare noi reguli pentru afișarea prețurilor în magazine și farmacii, conform unui ordin al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), publicat în Monitorul Oficial la sfârșitul lunii iunie.

Practic, Ordinul ANPC nr. 182/2023 impune furnizarea către clienți a unor informații clare, ușor de înțeles și care să nu inducă în eroare, afirmă avocatnet.ro. Magazinele (inclusiv farmaciile) vor fi obligate să afișeze atât prețul întreg, cât și pe cel redus ca urmare a folosirii unui card de fidelitate. Cele două prețuri trebuie să fie afișate identic, fără nicio deosebire de mărime, formă sau culoare între ele.

Măsura se aplică îndeosebi magazinelor și farmaciilor care utilizează carduri de fidelizare, atât pentru vânzările fizice, în magazine, cât și celor online. Prețurile trebuie afișate la loc vizibil lângă produs sau direct pe el, utilizându-se pentru toate aceleași caracteristici ale scrisului: font, dimensiune, culoare etc. Nu vor mai fi permise etichete sau panouri unde prețul redus pe bază de program de fidelizare este cel mai vizibil, iar prețul normal, fără reduceri, este scris mai mic, potrivit sursei citate. Aceleași reguli vor trebui folosite de comercianți și în cazul vânzărilor online.

Conform ordinului, comercianții nu vor mai putea cere și utiliza cardurile de fidelitate sau alte instrumente de fidelizare a consumatorilor, dacă acestea nu asigură un beneficiu clienților.

Citit 2494 ori Ultima modificare Marți, 25 Iulie 2023 10:18

3 comentarii

  • postat de Christine
    Luni, 24 Iulie 2023 18:32
    86.124.201.***
    Multe din cardurile de fidelitate date de Kaufland, Penny, Profi etc sunt de multe ori o pacaleala deoarece nu aduc nici o reducere efectiva a pretului produselor cumparate
    0
    0
  • postat de Vica de pe 11 Siret
    Luni, 24 Iulie 2023 17:35
    89.137.226.***
    O sa constatam ca aceste masuri de reducere a preturilor date de Ciuca si Ciolacu, ca si brend personal al celordoi, se vor transforma in CIUCIU, fraierilor!
    Asadar cand Ciuca si Ciolacu vor mai promite ceva romanilor, sigur trebuie interpretat CIUCIU {CIUCA&CIOLACU}
    Redati mai departe ca place la
    0
    0
  • postat de Das
    Duminică, 23 Iulie 2023 20:01
    89.136.185.***
    Am cumparat rosii cu pretul de 3,99 lei, paine cu 4,99 si carne cu 24,99 lei. Am mars si in piata si am gasit pepeni cu 2 lei scris mare, imensi si in dreapta sus scris mic 90 bani. Toata marfa era de producator, fara e-uri si doar din Romania!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.