Terminalul de containere - sublim, dar neutilizat

Terminalul de containere - sublim, dar neutilizat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Delegaţii ale unor operatori portuari din Austria şi Olanda vor vizita săptămâna viitoare terminalul de containere din Portul Docuri în încercarea de a a-l pune în valoare în ce priveşte traficul de mărfuri.

Terminalul gălăţean, deşi este singurul de acest fel de pe sectorul românesc al Dunării maritime, s-a născut odată cu… criza economică, în august 2008 şi, de atunci până în prezent, nici măcar un container nu a trecut prin Portul Docuri. Iar situaţia nu este roz nici în celelalte porturi europene.

„Transportul de containere este o problemă în toată Europa. La Viena s-a desfiinţat un terminal de containere nou-nouţ pentru că nu a existat trafic de containere. Portul Entz, cu care avem şi un parteneriat, nu a primit nici el containere anul acesta”.

„Deci este o jale mare anul acesta din punctul de vedere al transportului de containere. Iar acelaşi lucru este valabil şi pentru porturile mari. Rotterdamul, care este cel mai mare port, are sub 60 la sută trafic, iar pe porturile interioare nivelul este şi mai mic”, a declarat Mihai Ochialbescu (FOTO), directorul general al APDM Galaţi.

Acesta şi-a manifestat un optimism rezervat faţă de vizita delegaţiilor din Austria şi Olanda, dar, dată fiind situaţia, se adevereşte vorba că speranţa moare ultima.

Citit 861 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.