Dobre şi subvenţionarea irigaţiilor

Dobre şi subvenţionarea irigaţiilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Impact negativ în zona Nicoreşti-Tecuci-Movileni *

Deputatul PNL de Galaţi Victor Paul Dobre a adresat luni, în Parlament, o interpelare către Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, referitor la acordarea subvenţiei la energie electrică pentru irigaţii.

Până în anul 2009, statul a subvenţionat o parte din valoarea energiei electrice necesară pentru irigaţii, fapt ce a făcut ca în anul 2009 costurile cu apa pentru irigaţii până la aspersor să fie de 10 lei pentru fiecare 12 ore de irigare, a precizat Dobre.

Începând însă cu acest an, costul apei pentru irigaţii până la aspersor a fost de 28 lei pentru fiecare 12 ore de irigare, diferenţa de 18 lei rezultând ca urmare a neacordării agricultorilor a subvenţiei la energia electrică pentru irigaţii.

„Acest fapt a avut un impact economic negativ, în special asupra micilor agricultori care trăiesc din comerţul cu legume, aşa cum se întâmplă şi în zona Nicoreşti – Tecuci – Movileni, zonă pe care o cunosc foarte bine fiind în colegiul meu”, a spus deputatul liberal care, citind  proiectul Bugetului de stat pentru anul 2011, a constatat că nu există prevedere bugetară pentru subvenţie la energie electrică pentru irigaţii.

Dobre a cerut ministrului să îi comunice în scris dacă are totuşi în vedere plata subvenţiilor pentru anul viitor.

Citit 616 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.