Primarii gălăţeni se plâng că noul Guvern le-a golit conturile

Primarii gălăţeni se plâng că noul Guvern le-a golit conturile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultimele sale zile, Guvernul Tăriceanu a făcut un fel de rectificare bugetară, prilej cu care a trimis către teritoriu sume frumuşele de bani pentru începerea de noi investiţii sau pentru continuarea celor existente. Sumele au fost „filtrate” de consiliile judeţene, care au „ajustat” pe ici, pe colo, în funcţie de orientările politice. Una peste alta, toată lumea a primit câte ceva, iar primarii sperau că fondurile le vor fi foarte utile la începutul lui 2009, dat fiind că se anunţa un buget de austeritate.

Socoteala din decembrie nu s-a potrivit însă cu cea din ianuarie, pentru că primarii s-au pomenit că banii daţi de Tăriceanu le-au fost ridicaţi din conturi de către Boc. Unii, care se aşteptau la o astfel de situaţie (sau care - bârfeşte lumea - au fost anunţaţi din vreme), au cheltuit banii în ultimele zile din decembrie. Alţii au rămas cu paguba.

Într-o astfel de situaţie este comuna Lieşti. „Am primit 450.000 de lei noi, din care am cheltuit 250.000 de lei pentru extinderea reţelei de iluminat şi repararea iluminatului public. Alte 100.000 de lei le-am dat pe achiziţii mărunte diverse. Cam 100.000 de lei (N.R.: un miliard, în lei vechi) am zis să le ţinem pentru zile negre, dar am constatat că am greşit: Guvernul ne-a golit conturile şi am pierdut banii”, povesteşte Iulian Boţ, primarul comunei. 

El mai spune că ar fi fost firesc să fie avertizat din vreme asupra acestei operaţiuni. „Spre exemplu, vecinii noştri de la Iveşti au fost anunţaţi şi au cheltuit toţi banii (N.R.: primarul de la Iveşti a confirmat că aveau contul deja gol când s-a aplicat ordonanţa). Consider că este nedrept ce s-a întâmplat, pentru că locuitorii comunei Lieşti aveau dreptul să beneficieze de acele fonduri”, a mai declarat primarul.

Citit 1541 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.