Sindicaliștii din Combinat au amânat cu o săptămână înaintarea revendicărilor salariale
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Sindicaliștii din Combinat au amânat cu o săptămână înaintarea revendicărilor salariale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii salariaţilor şi ai federaţiilor sindicale din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, care au demarat în urmă cu două săptămâni negocierea Contractului Colectiv de Muncă al unităţii pentru anul următor, au amânat cu o săptămână momentul depunerii revendicărilor salariale.

„Niciuna dintre organizaţiile sindicale nu i-a predat patronatului propunerile de modificare a Contractului Colectiv de Muncă”, a declarat liderul Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu, Gheorghe Tiber, la finalul întrevederii de ieri cu administraţia companiei. „Toată lumea - şi noi, şi FSS Metarom, şi Solidaritatea Metal - va depune revendicările luni, pe 5 decembrie, şi sperăm ca la următoarea întâlnire cu patronatul, care va avea loc marţi, pe 6 decembrie, să începem efectiv să negociem pe Contract”, a spus Tiber.

Amintim că Solidaritatea Virgil Săhleanu şi Solidaritatea Metal au anunţat că îi vor cere administraţiei să majoreze cu 15 la sută lefurile celor peste 8.000 de salariaţi ai Combinatului, să indexeze sporurile şi primele, să îmbunătăţească pachetele compensatorii acordate în caz de concedieri colective şi să alinieze prevederile Contractului Colectiv de Muncă al unităţii la noua legislaţie a muncii. FSS Metarom vrea, în schimb, păstrarea actualului Contract şi păstrează tăcerea asupra revendicărilor salariale. „FSS Metarom propune păstrarea Contractului Colectiv de Muncă în forma actuală. În privinţa anexei conţinând drepturile salariale, federaţia noastră va înainta o adresă cu propriile propuneri de modificare până pe 5 decembrie, după ce va analiza documentele economico-financiare puse la dispoziţie de patronat”, a spus, ieri, purtătorul de cuvânt al organizaţiei sindicale, Vasile Crişan.

În contextul amânării cu o săptămână a depunerii revendicărilor salariale, pas care marchează startul trativelor propriu-zise, patronatul şi liderii sindicali au convenit să mărească frecvenţa întâlnirilor. „S-a stabilit un nou calendar de negocieri, până pe 22 decembrie, care conţine nu una, ci două întâlniri pe săptămână”, a afirmat Gheorghe Tiber, de la Solidaritatea Virgil Săhleanu.

Citit 3035 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2011 18:28

1 comentariu

 • postat de Iancu J
  Miercuri, 30 Noiembrie 2011 09:31
  * 1.739 lei este salariul mediu la Galaţi, cu 278 lei mai puţin decât media naţională *
  Iata ca si statistica ne da dreptate cand spuneam ca salariile la SIDEX sunt foarte mici. Majoritatea angajatilor din combinat au salarii de mizerie, doar cat sa manance. Asta inseamna scalvie iar orasul nostru nu se poate dezvolta. Si mai vezi cate un tradator care loveste in romani doar ca sa ii fie lui bine.
  Tot felul de neica nimeni din punct de vedere profesional au venit ani la rand si au arata situatii statistice, ca salariul mediu pe combinat este mare. Daca pui in acelasi cos toti banii pentru salarizare si ii imparti la numarul de salariati cu siguranta se va obtine o satistica buna. Eu vreau statistica adevarata care nu manipuleaza. Puneti intr-un cos toti banii pentru lacatusi si impartiti la numarul de lacatusi. Puneti toti banii pentru ingineri intr-un cos si impartiti la numarul de ingineri.Puneti toti banii pentru personalul de conducere intr-un cos si faceti statistica pentru conducere.Abia atunci statistica nu minte si puteti fi credibili.
  Cat castiga un lacatus specialist in hidraulica, cat castiga un inginer de la otelarii, asta ne intereseaza nu masluiri. Cand era combinatul impanzit de indieni, chiar si cei cu liceul trimiteau acasa 10 mii de euro lunar.Si s-a vazut ca au avut un management dezastruos.
  Orasul moare si noi stam si privim de parca nu ar fi al nostru.A trecut vremea certurilor. Este vremea unirii.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.